rajsova soba.jpg

Соба Р.А. Рајса на Криминалистичко-полицијској академији

Родолф Арчибалд Рајс рођен је 8. јула 1875. године, на велепоседу угледне и имућне породице у јужнонемачкој покрајини Баден. Био је осмо по реду од десеторо деце велепоседника и агронома Фердинанда Рајса. Средњу школу завршио је у Карлсруеу, Немачка. Од шесторице браће, четворица су изабрала официрску каријеру. Рудолф, како се Родолф звао у Немачкој, определио се за природњачке науке. Касније, у Првом светском рату, наћи ће се на супротним противничким странама...

Комплентну биографију Родолфа Арчибалда Рајса, можете преузети pdf овде
Исечак из књиге "Шта сам видео и проживео у великим данима", можете погледати pdf овде
Цитате Родолфа Арчибалда Рајса, можете преузети pdf овде
Чланак "Зашто волим Србе", можете погледати pdf овде
Чујте Срби, чувајте се себе, можете погледати yt овде

Кривична дела са елементима насиља

У оквиру семинара Кривична дела са елементима насиља Криминалистичке секције КПА, у уторак 22.11.2016. године гостујуће предавање је одржала Оливере Зечевић, шеф Одсека за превенцију и сузбијање малолетничке делинквенције Управе криминалистичке полиције. Након веома информативног предавања на тему обележја насилничког криминалитета малолетника и превентивних активности у овој области, са посебним освртом на програме које спроводи Министарство унутрашњих послова, уследила су бројна конкретна питања чланова Секције и садржајна дискусија о различитим аспектима проблема насиља малолетника и формалног реаговања на малолетничко преступништво.

Oбавештење гостујуће предавање

У уторак, 22.11.2016. године у 14 часова у ААР на Криминалистичкој секцији у оквиру семинара Кривична дела са елементима насиља гостоваће Оливера Зечевић, шеф одсека за сузбијање малолетничке делинквенције Управе криминалистичке полиције.

Обавештење

У школској 2016/2017. години у оквиру рада Криминалиситичке секције биће организована три семинара. Учесници семинара ће на крају добити сертификате.

Семинари ће бити организовани из области:
1.Кривична дела са елементима насиља
Руководиоци: проф. др Биљана Симеуновић-Патић
Време наставе: уторак од 14,00 до 15,30.
2.Организовани криминал
Руководиоци: проф. др Горан Бошковић, проф. др Дарко Маринковић
Време наставе: четвртак од 16,00 до 17,30.
3.Високотехнолошки криминал
Руководилац: проф. др Звонко Ивановић
Време наставе: среда од 14,00 до 15, 30.

Координатори реализације свих семинара ће бити: проф. др Зоран Ђурђевиђ и др Ивана Радовановић.
У реализацији семинара учешће ће узети истакнути стручњаци из Министарства унутрашњих послова и других државних органа.
У оквиру сваког семинара биће организоване и јавне трибине на наведене теме.
Настава ће се организовати у наведеним терминима два пута месечено (уз пуно уважавање испитних рокова и степена оптерећења студената).

Пријаву за секцију можете преузети овде

Шеф Катедре
Проф. др Зоран Ђурђевић

Панел дискусија о ВТК

У четвртак, 19.05.2016.године,са почетком у 14.00 часова у амфитеатру Владимир Кривокапић биће одржана трибина криминалистичке секције на тему високотехнолошког криминала. Панел дискусију о овом виду криминала, као и његовим појавним облицима и мерама спречавања и сузбијања, одржаће јавни тужилац за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић; шеф одсека за сузбијање електронског криминала Влада Урошевић и начелник одељења високотехнолошког криминала СБПОК Саша Живановић. Позивају се студенти свих година да присуствују овом догадјају и допринесу овој дискусији.

Радна група за Процену претње од тешког и организованог криминала посетила Академију и одржала почасно предавање

Чланови Радне групе за израду Националне процене претње од тешког и организованог криминала, дана 23.12.2015 године, одржали су почасно предавање члановима криминалистичке секције катедре Криминалистичких наука, коме су присуствовали и наставници Криминалистичко - полицијске академије...

Најава предавања

Радна група МУП РС која је израдила Процену претње од тешког и организвованог кримнала одржаће предавање у оквиру ког ће представити Извештај о процени претње од тешког и организованог криминала која је изграђена у складу са методологијом ЕВРОПОЛ-а. Предавање ће бити одржано 23.12.2015. године у 16 часова у ААР.

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени