Посета студената Криминалистичко-полицијског универзитета Станици граничне полиције „Аеродром Никола Тесла“ и Хеликоптерској јединици МУП-а РС

У оквиру тематских садржаја стручне информативне праксе, као посебног облика практичне наставе, у суботу, 27. новембра 2021. године, студенти прве године основних студија свих студијских програма посетили су станицу граничне полиције „Аеродром Никола Тесла“ и Хеликоптерску јединицу МУП-а Републике Србије. У пратњи студената били су: проф. др Ненад Милић, проректор за наставу, мр Зоран Милановић, наставник вештина, Драгана Анђелковић Глишовић, наставник вештина, капетан полиције Марко Аранђеловић, начелник класе, и поручник полиције Милош Томић, командир вода...

Посета студената Командно-оперативном центру МУП-а и Полицијској бригади

У суботу, 20. новембра 2021. године 78 студенaтa КПУ посетило je Командно-оперативни центар МУП-а и базу Полицијске бригаде. Посета је организована у периоду од 9 до 14 часова у оквиру информативне праксе, а студенте су пратили проректор за наставу проф. др Ненад Милић, командир вода заставник полиције Иван Средојевић и командир вода заставник полиције Александар Бекчић.

На Криминалистичко-полицијском универзитету одржана обука на тему борбе против родно заснованог насиља

У понедељак 29. 11. 2021. године, у просторијама Криминалистичко-полицијског универзитета, Међународни кривично-истражни програм помоћи Министарства правде (ИЦИТАП) одржао је обуку на тему борбе против родно заснованог насиља.

Посета представника Факултета безбједносних наука из Бања Луке

У четвртак 25. новембра 2021. године Криминалистичко-полицијски универзитет посетили су представници Факултета безбједносних наука из Бања Луке. У саставу делегације били су: декан Факултета безбједносних наука проф. др Предраг Ћеранић, продекан за наставу, доц. др Жана Врућинић и доц. др Велибор Лалић.

На Универзитету започет пети циклус специјализоване обуке полицијских службеника за примену Закона о спречавању насиља у породици

У понедељак 22. новембра 2021. године на Криминалистичко-полицијском универзитету започео је пети циклус специјализоване обуке полицијских службеника за примену Закона о спречавању насиља у породици. Планирано је да обука 568 полицијских службеника, који ће бити распоређени у 24 групе, траје до 18. марта 2022. године. Теоријски део обуке спроводе наставници Криминалистичко-полицијског универзитета, а у практични део обуке укључени су и судије, јавни тужиоци и полицијски службеници Управе криминалистичке полиције који поседују практична знања из области спречавања и сузбијања насиља у породици.

Одржан XI међународни научни скуп „Дани Арчибалда Рајса“

Једанаести међународни научни скуп „Дани Арчибалда Рајса“ одржан је 9. и 10. новембра 2021. године. Као и претходне године, због ситуације са пандемијом коронавируса, скуп је одржан онлајн, путем „Зум“ платформе.

Захвалнице Универзитету за допринос промоцији и популаризацији културног наслеђа

У среду, 17. новембра 2021. године, проф. др Тања Кесић, проректор за научноистраживачки рад у име Криминалистичко-полицијског универзитета примила је Захвалнице за допринос промоцији и популаризацији културног наслеђа од Секретаријата за привреду Градске управе града Београда.

Светски куп у шотокан каратеу

Светско првенство у шотокан картеу одржано је од 10. до 14. новембра 2021. у Зрењанину. У категорији млађих сениора наступио је наш студент Иван Ивановић и после пет неизвесних борби освојио прво место у категорији до 78 килограма. Тиме је проглашен је за најбољег такмичара међу млађим сениорима старости 18–21 године. У истом термину одржан је и Светски куп, на коме је наш студент Марко Митић освојио четврто место у категорији преко 75 килограма. С обзиром на број и квалитет такмичара, то се може сматрати врхунским постигнућем.

Посета учесника пројекта Борба против тешког криминала на Западном Балкану IPA – 2019

Дана 15. новембра 2021. године Криминалистичко-полицијски универзитет посетили су господин Јурген Хаузер (Juergen Hauser), саветник Немачке међународне организације за сарадњу (GIZ), и Сташа Лагумџија, правни саветник GIZ-а. Господин Хаузер и госпођа Лагумџија учесници су на пројекту „Борба против тешког криминала на Западном Балкану IPA – 2019“ (Countering Serious Crime in the Western Balkans), који спроводе GIZ, Центар за међународну правну сарадњу из Хага (CILC) и Министарство унутрашњих послова Италије (Ministero dell’Interno).

Посета јединици Жандармерије у Липовици

Више од 90 студената Криминалистичко-полицијског универзитета посетило је 6. новембра 2021. јединицу београдског одреда Жандармерије у бази „Липовица“.

Потписан споразум о сарадњи између Криминалистичко-полицијског универзитета и Санктпетербуршког универзитета Државне ватрогасне службе МЧС Русије

У среду, 10. новембра 2021. године, Криминалистичко-полицијски универзитет су посетили представници Санктпетербуршког универзитета Државне ватрогасне службе Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације и представници Српско-руског хуманитарног центра.

Градска општина Земун уручила Универзитету Повељу о пријатељству са кључем Земуна

Градска општина Земун обележава 5. новембар као свој празник - Дан ослобођења Земуна у Првом светском рату. Свечаној седници Скупштине Градске општине Земун, која је тим поводом одржана у петак 5. новембра 2021, присуствовао је ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић.

Студенти Универзитета учествовали на трци Avantura Challenge на Златибору

У суботу 6. новембра 2021. на Златибору је одржана трка Avantura Challenge, на којој је учестовало 250 учесника из Србије. Поред многобројних атлетичара такмичили су се и припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Министарства одбране Републике Србије, као и студенти Криминалистичко-полицијског универзитета.

Универзитет у Бањој Луци низом манифестација обележио 46 година рада и развоја

Универзитет у Бањој Луци низом манифестација обележио је 46 година успешног рада и развоја. Централни догађај била је свечана академија одржана 7. новембра 2021. у 12 часова у Културном центру ,,Бански двор“ у Бањој Луци. Представник Криминалистичко-полицијског универзитета на тој свечаности био је проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић.

Студијско путовање у Словачку

У периоду од 25. до 27. октобра 2021. године, у складу са Државним програмом обележавања годишњице историјских догађаја ослободилачких ратова Србије, десет студената Криминалистичко-полицијског универзитета боравило је у Братислави. Заједно са државним секретаром Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодрагом Капором, конзулом Републике Србије у Словачкој и локалним званичницима, студенти Универзитета су учествовали у комеморативној церемонији и полагању венаца.

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Земун, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени