Пријем представника Dragon Boat посаде Криминалистичко-полицијског универзитета код ректора

Дана 08.09.2021. године ректор Универзитета примио је студенте Андрију Стојковића и Лазара Стојановића, предтавнике Dragon Boat посаде Криминалистичко-полицијског универзитета, која је троструки узастопни победник  „Dragon Boat“ купа за студенте у веслању.

Учешће представника Криминалистичко-полицијског универзитета на 25. Међународном конгресу из управљања пројектима „Одговорно и флексибилно управљање пројектима“

Од 9-11. септембра 2021. године, проф. др Дане Субошић, ректор Криминалистичко-полицијског универзитета, проф. др Миладин Нешић, шеф Катедре полицијских наука, стручни сарадници Јасна Петровић и Вук Кулић учествовали су на 25. Међународном конгресу из управљања пројектима „Одговорно и флексибилно управљање пројектима“, одржаном на Националној академији за јавну управу. Суорганизатори конгреса су Удружење за управљање пројектима – IPMA Србија, Криминалистичко-полицијски универзитет, Национална академија за јавну управу, Универзитет одбране, Технички факултет у Бору Универзитета у Београду, Факултет за пројектни и иновациони менаџмент, PM2 Alliance.

Посета делегације Московског државног регионалног универзитета

У периоду од 25-27. августа 2021. године, делегација Факултета безбедности Московског државног регионалног универзитета посетила је Криминалистичко-полицијски универзитет. У саставу делагације били су доц. др Елена Приорова, шеф катедре и доц. др Герман Приоров, продекан за науку.

Стручна теренска практична настава у летњим условима

У комплексу Криминалистичко - полицијског универзитета, бази Жандармерије „Липовица 1“ и бази Специјалне антитерористичке јединице реализована је Стручна теренска практична настава у летњим условима са трећом сменом студената Универзитета. Обука је реализована са 84 студента II године Oсновних струковних студија криминалистике и III године Основних академских студија криминалистике. Руководилац обуке био је начелник 49. класе, капетан полиције Дарко Костић, док су наставу реализовали: мајор полиције Рајко Попов, поручник полиције Александар Цветковић, заставник полиције Иван Средојевић и заставник полиције Александар Јанковић.

Реновирана лабораторија на Департману форензичког инжењерства

За потребе Департмана форензичког инжењерства, а уз одобрење ректора Криминалистичко-полицијског универзитета, као и пројекта „Синтеза, карактеризација и примена биополимерних прахова на бази хитозана за развијање латентних трагова отисака прстију и њихов потенцијал као извори ДНК“ (Број пројекта 5842) у оквиру Програма „Доказ концепта“ одобреног од стране Фонда за иновациону делатност Републике Србије (руководилац проф. др. Никола Милашиновић), проф. др Никола Милашиновић је са доц. др Биљаном Котуревић, проф. др Смиљом Теодоровић и доц. др Аном Бранковић испланирао и реализовао грађевинске радове на 42,40 m2 кабинета Н101, на првом спрату наставне зграде у оквиру Центра за форензичку обуку.

Стручна теренска практична настава у летњим условима

У комплексу Криминалистичко - полицијског универзитета, бази Жандармерије „Липовица 1“ и бази Специјалне антитерористичке јединице, реализована је Стручна теренска практична настава у летњим условима са другом сменом студената Универзитета.

Стручна теренска и практична настава у летњим условима

У комплексу Криминалистичко-полицијског универзитета, бази Жандармерије “Липовица 1“ и бази Специјалне антитерористичке јединице реализована је Стручна теренска практична настава у летњим условима са првом сменом студената Универзитета. Обука је реализована са 61 студентом IV године Основних академских студија криминалистике, у периоду од 18.07.2021. до 24.07.2021. године. је Стручна теренска практична настава у летњим условима обухвата стројеву, тактичку и ватрену обуку.

Обележена 92. годишњица од смрти др Арчибалда Рајса

У недељу, 8. августа 2021. године, поводом обележавања 92. годишњице од смрти др Арчибалда Рајса, положени су венци на његов гроб на Топчидерском гробљу и споменик у Топчидерском парку у Београду. Венце су положили представници: Владе Републике Србије, Министарства одбране Републике Србије, Војске Србије, Града Београда, заменик шефа мисије Амбасаде Швајцарске Конфедерације, Криминалистичко-полицијског универзитета, Друштава за неговање и очување традиције др Арчибалд Рајс, Савеза потомака ратника Србије, Друштва српских домаћина и остала удружења.

Криминалистичко - полицијски универзитет добио на поклон вредну књигу

На Љиљана Танасијевић, конзул Републике Србије у пензији, посетила је 09.07.2021. године Криминалистичо - полицијски универзитет. Том приликом, Универзитету је поклонила књигу чији је аутор: Чувари историје, од Кајмакчалана до Битоља, која је објављена 2021. године.

ПРОМОЦИЈА МОНОГРАФИЈЕ „Казнено-поправни заводи у Србији – пример Пожаревачког казненог завода (1918-1945)“

На Криминалистичко-полицијском универзитету, у четвртак 8. јула одржана је промоција монографије „Казнено-поправни заводи у Србији – пример Казнено-поправног завода Пожаревац, Забела (1918-1945)“, књига 2. Монографија је плод вишегодишње успешне сарадње Историјског архива Пожаревац и Криминалистичко-полицијског универзитета уз подршку града Пожаревца који је омогућио реализацију пројекта и публиковање монографије. Издање представља логичан наставак сарадње Историјског архива Пожаревац и Криминалистичко-полицијске академије започете у оквиру пројекта „Казнено-поправни заводи у Србији – на примеру Пожаревачког казненог завода 1853-1975. године“, који је покренут 2015. године ради обележавања стопедесет година трајања, рада и деловања Казнено-поправног завода у Пожаревцу.

Учешће наставника КПУ у свечаној академији поводом шездесетпетогодишњице постојања Института за упоредно право

Поводом обележавања шездесетпет година постојања Института за упоредно право, наставници Криминалистичко-полицијског универзитета – проф. др Драгана Коларић и проф. др Зорица Вукашиновић Радојичић, узели су учешће у обележавању јубилеја.

Ректор КПУ присуствовао седници Ректорског савета КОНУС-а на Универзитету у Приштини и Свечаној академији поводом обележавања Дана Универзитета у Приштини

У периоду од 27. до 28.06.2021. године ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Дане Субошић присуствовао је седници Ректорског савета Конференције универзитета Србије (у даљем тексту КОНУС) на Универзитету у Приштини и Свечаној академији поводом обележавања Дана Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

16. Mеђународна конференција "Безбедност саобраћаја у локалној заједници"

У периоду 16.-19.06.2021. године, на Копаонику, у хотелу Краљеви Чардаци, одржана је 16. Mеђународна конференција "Безбедност саобраћаја у локалној заједници". Конференцију су организовале еминентне високошколске установе из Републике Србије и иностранства, на челу са Криминалистичко-полицијским универзитетом из Земуна, Саобраћајним факултетом универзитета у Београду и Факултетом техничких наука Универзитета у Новом Саду, еминентне високошколске установе из иностранства и остале институције и организације.

СТУДЕНТИ УНИВЕРЗИТЕТА УЧЕСТВОВАЛИ У ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, СЛАВЕ И ДАНА ПОЛИЦИЈЕ

У недељу, 20.6.2021. године, одржана је централна свечаност поводом „Дана Министарства унутрашњих послова, Дана полиције и славе Министарства – Свете Тројице“ на којој је учествовало 82 студента прве и друге године Криминалистичко-полицијског универзитета. На централној свечаности која је одржана испред Палате „Србија“ студенти су били задужени за свечани дефиле, шпалир и ешалон.
Такође, у склопу обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, студенти су учествовали 19.6.2021. у свечаном дефилеу и тактичко-техничком збору на Калемегдану, у периоду од 14 до 19 часова. На овој манифестацији учествовало је 10 студената.

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА УНИВЕРЗИТЕТОМ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“, БИТОЉ, СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

У петак, 18. јуна 2021. године, у просторијама Криминалистичко-полицијског универзитета, потписан је Споразум о сарадњи са Универзитетом „Св. Климент Охридски“ Битољ, Северна Македонија. Домаћин овог догађаја, као и потписник Споразума био је проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу Универзитета, проф. др Саша Мијалковић, док је испред Универзитета "Св. Климент Охридски" присуствовао господин проф. др Марјан Гјуровски, професор Факултета за безбедност и проректор за студентска питања и институционални Еразмус+ координатор Универзитета „Св. Климент Охридски“ Битољ, Северна Македонија.

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Земун, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени