Основне академске студије Информатика и рачунарство

informatika i racunarstvo studijski program
Студијски програм Информатика и рачунарство (ИР) обухвата основне академске студије из поља рачунарских наука на Криминалистичко-полициском универзитету, који се изводи на Департменту Информатике и рачунарства. Њихово трајање је 4 године, укупна вредност студија је 240 ЕСПБ, а по њиховом завршетку се стиче звање првог степена академских студија дипломирани информатичар - дипл. информ.

Студијски програм основних академских студија, који је иницирало Министарство унутрашњих послова, омогућава образовање кадрова који ће задовољити потребе кључних линија рада Министарства унутрашњих послова али и потребе осталих Министарстава Владе Републике Србије као и државног и приватног сектора уопште у области безбедности имовине лица и заштити информација и информационих и комуникационих система.

Студијски програм Информатика и рачунарство обухвата три основне научне области: информационе технологије, софтверско инжењерство и примењену информатику.

РАСПОЛОЖИВА ИНФРАСТРУКТУРА

Специјализован кабинет за интерактивну наставу

У склопу Информатичког центра који обухвата 4 рачунарске лабораторије, на Криминалистичко-полициском универзитету постоји специјализован кабинет за наставу студената основних и мастер студија Информатике и рачунарства. Рачунарске лабараторије су опремљене савременим рачунарима смештеним у мала, танка и компактна Mini-ITX кућишта комбинујући тако елегантан и компактан дизајн са комплексном архитектуром која задовољава различите потребе захтевних програмских конфигурација укључујући обраду слика, индустријску аутоматизацију, мултимедијалне задатке,....

Посебну примену у интерактивном приступу настави специјализованог кабинета заузима SMART интерактивна (паметна) табла у које својим изузетним техничким и софтверским решењима подиже квалитет наставе. Имплементација интерактивне табле са техничким додацима као што је пројектор, у оваквој врсти специјализоване учионице омогућује окружење примамљиво за студенте, а уједно наставницима омогућује бољу интеракцију са учесницима. Учесници могу да преузму садржај са предавања на свој уређај, могу да на њега додају своје белешке, да учествују у радионици са својим колегама и да све то сачувају за поновно гледање. Интерактивна touch-screen табла омогућава предавачима и наставницима да контролишу њихов рачунар са таблет уређајем или мобилним телефоном и да размењују садржај са истог рачунара са другим учесницима помоћу умрежених уређаја путем Cloud или wi-fi мреже.


Опште информације о упису можете добити на телефон Студентске службе 3107-967 или путем е-мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени