Упис 2021! - Koначна ранг листа пријављених кандидата и обавештење о Упису

Коначна ранг листа

Коначна ранг листа пријављених кандидата за упис на прву годину основних студија у школској 2021/2022. години:

pdf Основне струковне студије Криминалистике
pdf Основне академске студије Криминалистике
pdf Основне академске студије Форензичко инжењерство
pdf Основне академске студије Информатика и рачунарство

Фајлови су снимљени у PDF формату, уколико немате одговарајући PDF viewer можете скинути Acrobat Reader.

Обавештење о упису

Поштовани студенти,

Улагањем у знање и уласком у академски свет донели сте одлуку да промените свој живот и уједно живот оних који вас највише воле и подржавају. Верујте у себе, имајте довољно самопоуздања да следите своје жеље и снове, данас као студенти КПУ, а сутра у послу или неком другом животном изазову.

Изабрали сте позив који се најбоље ради када се највише воли. Успех неће доћи преко ноћи, већ напором и стрпљивим радом. Настојте ауторитетом знања да порушите све оно што онемогућава бољи живот у Србији! Не верујте превише у нове технологије и нестварни живот забаве, поштујте своје наставнике, припремају вас за живот и пружиће вам увек подршку, само останите жељни  знања и успеха!

Изабрани сте да будете студенти овог Универзитета зато што сте спремни за велике изазове зато што ми, пре свега, верујемо у вас! Прихватите да све најбоље у животу није заслуга појединца, већ тима људи, зато пронађите у нашем окружењу пријатеље који ће вас чинити бољим и вреднијим.

Срећно и успешно студирање!

Лични изглед студената

Студент на КПУ долази прикладно и уредно одевен.

Неприкладно одећом сматрају се нарочито: кратке панталоне, поцепани џинс, џинс са упадљивим апликацијама, одећа са великим деколтеом, бретелама, отворима на леђима, стомаку и другим деловима тела, непримерено кратке сукње и хаљине, сукње и хаљине са великим шлицевима који откривају делове тела, провидна одећа, одећа са упадљивим апликацијама, непристојним и провокативним садржајем, спортска одећа и папуче.

Забрањено је ношење пирсинга и других неприкладних модних детаља на видним местима. Није дозвољено да тетоваже буду на видљивим деловима тела, а уколико постоје треба да буду покривене одећом.

Студенти су дужни да буду подшишани и обријани. Не могу да носе браду, али могу бркове, који не смеју да прелазе висину линије горње усне. Бркови ако се носе, морају бити уређени и чисти и такве величине длаке да не изазивају велику пажњу, односно да не излазе ван волумена лица. Коса је такође увек уредна, тако да не покрива усну шкољку и не пада на крагну, као и да зулуфи не прелазе почетак ресице ушне шкољке.

Студенткиње су дужне да воде рачуна да им коса не пада преко рамена. Дужа коса везује се прикладном гумицом и причвршћује се шналом неупадљивих боја и облика. Шишке не смеју да вире испод шешира или качкета. Уколико се фарбају, коса мора да буде у природним нијансама боја. Не могу да имају дугачке нокте, козметичке надоградње, нити нокте обојене различитим и флуоресцентним бојама. Могу бити дискретно нашминкане, са примереним накитом.

Упис и усељење у студентски дом КПУ

Приликом доласка на Универзитет, а у складу са Планом примене мера за спречавање појаве и ширења епидемије заразне болести COVID-19 на КПУ студент је дужан да донесе потврду о вакцинацији или антиген тест, не старији од 48 сати.                   

Долазак на КПУ до 8.30, где ће се након провере идентитета и лекарског прегледа извршити упис и усељење у студентски дом КПУ.

Упис студената на прву годину Основних студија Криминалистичко-полицијског универзитета обавиће се у понедељак, 27 септембра 2021. године по следећем распореду:

Кандидати који су на коначној ранг листи Основних академских студија криминалистике од броја 1 до броја 45, као и кандидати који се на коначној ранг листи Основних струковних студија криминалистике налазе на месту од броја 1 до броја 9, позивају се да 27.9.2021. године, дођу у 08.30 часова на Криминалистичко полицијски универзитет ради уписа.

Кандидати који се на коначној ранг листи основних академских студија Форензичког инжењерства налазе на месту од броја 1 до броја 7, као и кандидати који се на коначној ранг листи основних академских студија Информатике и рачунарства налазе на месту од броја 1 до броја 3 позивају се да 27.09.2021. године у 08.30 часова дођу на Криминалистичко-полицијски универзитет ради уписа.

Кандидати за уписа треба са собом да понесу:

  • 2 фотографије (димензије 3,5х4,5)
  • Уплатницу на износ од 3.000,00 динара на име манипулативних трошкова уписа (жиро рачун за плаћање 840-31304845-23 – позив на број 3480042040774231700 или уколико се врши електронско плаћање 840-0000031304845-23 – позив на број 3480042040774231700)
  • Оригинал документа уколико су приликом конкурисања предате копије
  • Личну карту и хемијску оловку

Кандидати који не дођу у заказаном термину сматраће се да су одустали од уписа.

Са собом понети

  • Здравствену књижицу, личну карту и пасош
  • Цивилну гардеробу (што је могуће мање)
  • Прибор за личну хигијену,
  • Спортску опрему, тренерку и шортс црне боје, белу мајицу
  • Папуче,
  • Купаћи костим или купаће гаће
  • Капа за базен
  • Фен за косу по могућности, за сушење косе на базену
  • Mајице памучне црне боје (неколико комада)
  • Четку и ималин за чишћење обуће,
  • Понети свеске и хемијске оловке,
  • Каиш црне боје,
  • Чарапе памучне црне боје и доњи веш (више пари, за најмање две недеље)
  • Укоснице, шнале (тамне боје)
  • Заштитна маска за лице, за једнократну употребу (светлоплаве боје) 50 ком.

Приликом усељења потребно је донети:

Доказ  о уплати депозита у износу од 4.000,00 динара  (жиро рачун за плаћање 840-1243804-15 – сврха уплате - депозит, позив на број- број личне карте), једну фотографију у боји, величине 3,5 x 4,5. Током смештаја искључиво се користи постељина Универзитета, а исхрана је обезбеђена у ресторану Универзитета.

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени