Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета похађали CEEPUS LEPSY SUMMER COURSE у Будимпешти

Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета Валентина Вуковић, Неда Десић, Нађа Вујадиновић, Милица Крстић и Лазар Рајовић похађали су први летњи курс у оквиру LEPSY мреже CEEPUS програма размене, на Факултету за спровођење закона, Лудовика Универзитета јавне управе у Будимпешти, Мађарска (Ludovika University of Public Service,  Faculty of Law Enforcement), у периоду од 27. маја до 2. јуна 2024. године.

Током курса, студенти су слушали предавања из области психологије и спровођења закона, предвиђања криминалитета, о софтверима који се користе за процене ризика и превенцију криминалитета, злоупотреби и регрутовању деце у паравојне формације и за вршење тероризма, као и о психолошким методама које користе предводници терористичких група како би их привукли. Посетили су Међународни центар за обуку полицајаца у Будимпешти, где су се упознали са Међународном академијом за спровођење закона „ИЛЕА“ (ILEA), обишли просторије центра и упознали се са опремом и условима рада. Студенти су учествовали и у бројним радионицама и решавању задатака у склопу тактичке куће са скривеним просторијама. Последњег дана летњег курса студенти су имали завршни тест и уручене су им дипломе.

Организатори летњег курса захвалили су се студентима Криминалистичко-полицијског универзитета на учествовању у програму размене и нагласили да им је њихово присуство изузетно значајно, будући да је CEEPUS LEPSY summer course њихов први реализовани летњи курс.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени