НПП КПА: Сви студенти основних студија Криминалистике - Теренска обука у летњим условима у школској 2022/23. години

Обука у летњим условима на Гочу у школској 2022/23. години реализоваће се у два дела. Први део који се одвија у Београду на Криминалистичко-полицијском универзитету и други део који се одвија у наставном центру „Митрово Поље“ на Гочу.

Део обуке у Београду реализоваће се током три викенда, односно 4. и 5, 11. и 12 и 18. и 19. марта 2023. године по распореду који ће бити накнадно објављен.

Део обуке у наставном центру на Гочу реализоваће се у две смене :

  1. Прва смена од 2. до 13. априла 2023. године са студентима прве године Основних академских студија криминалистике и прве године Основних струковних студија криминалистике
  2. Друга смена од 18. до 29. априла 2023. године са студентима треће године Основних академских студија криминалистике и студентима других година студија, према списку који прати ово обавештење (списак можете видети овде).

Пре почетка обуке извршиће се елиминациона провера физичке спремности студената који су у обавези да приступе Теренској обуци. Провера ће бити одржана два пута. Први пут у суботу 25. фебруара 2023. године на простору КПУ, а други пут у понедељак 27.03.2023. године у поподневним часовима.

Провера обухвата следеће вежбе: склекове, прегибе горњег дела тела (трбушњаке), чучњеве, повлачење обарача пиштоља и аутоматске пушке у задњи положај, држање пиштоља и аутоматске пушке у положају за дејство у стојећем положају и трчање (Куперов тест). Минималне норме које студент мора испунити су:

  • Склекови ………………………………………………………. 10 за 60 секунди
  • Трбушњаци ………………………………………………  ……. 20 за 60 секунди
  • Чучњеви …………………………………………………..……... 25 за 60 секунди
  • Повлачење затварача у задњи положај на пушци и пиштољу ……. успешан
  • Држање пиштоља у положају за гађање стојећи став ……………. 60 секунди
  • Држање пушке у положају за гађање стојећи став ………………. 40 секунди
  • Трчање (Куперов тест) …………………………………………….. 2200 метара

Студент који не испуни наведене минималне норме на првој провери, може наставити да похађа обуку која се одвија у Београду. Студент који не испуни наведене минималне норме на другој провери, не може даље наставити са реализацијом Теренске обуке.

Поред тога тема „Тактика и техника оријентације при кретању у непознатом урбаном геопростору“, реализоваће се у Београду 18. марта 2023. године и такође је елиминационог карактера. Да би студент успешно савладао тему мора прећи раздаљину 15 км за максимално 120 минута (мушкарци), односно 10 км за максимално 90 минута (девојке). Студенти који не испуни наведене норме током реализације теме не могу да наставе са реализацијом Теренске обуке. Понављања реализације те теме неће бити.

Студент може, из оправданих разлога, одсуствовати највише два дана са дела обуке који се одвија у Београду. Уколико студент одсуствује више од два дана, не може наставити са реализацијом Теренске обуке.

Сви студенти који, из било ког разлога, изгубе право да учествују у Теренској обуци, у обавези су да пре краја школовања реализују Теренску обуку.

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени