НПП КПА: Свим студентима Универзитета ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

С обзиром на то да је усвојен нови Правилник о упису и студијама првог степена (који се налази на сајту КПУ) који се у овим одредбама примењује на све студенте КПУ достављамо текст члана који регулише оверу семестра.

 Овера семестра

Члан 15.

          Студенту може бити оверен семестар ако му наставници одговорни за предмет и посебне облике наставе на основу евиденције која се води, својим потписом у индексу потврде уредно похађање организованих облика наставе.

          Студент који је у току семестра одсуствовао са више од 20% наставе, не може добити потпис из тог предмета. Студент који није добио потпис дужан је да у наредној школској години поново упише и уредно похађа наставу ради добијања потписа и овере семестра.

          Изузетно, студенту који докаже да из оправданих разлога није остварио неопходан обим присуства на настави, који не сме бити у обиму већем од 1/3 предвиђеног фонда часова наставе у семестру, може бити оверен семестар на основу одобрења проректора за наставу, уз сагласност предметног наставника.

          Студент који није оверио семестар не може уписати наредну годину студија, а може полагати испите из оних предмета за које му је, у индексу, наставник својим потписом потврдио уредно похађање обавезних облика наставе.

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени