СТИПЕНДИЈЕ БАВАРСКОГ ВИСОКОШКОЛСКОГ ЦЕНТРА ЗА СРЕДЊУ, ИСТОЧНУ И ЈУГОИСТОЧНУ ЕВРОПУ ЗА УЧЕЊЕ НЕМАЧКОГ ЈЕЗИКА

Уважени студенти,

Баварски високошколски центар за Средњу, Источну и Југоисточну Европу - BAYHOST расписао је конкурс за доделу стипендија за учење немачког језика током 2021. године.
Конкурс се односи на летње школе/курсеве немачког језика, у оквиру 7 универзитета у Баварској и то: University of Augsburg (Međunarodni letnji kurs); University Bamberg (Nemci i draga stoka: životinje u nemačkoj književnosti, kulturi i društvu); University Bayreuth (Letnji univerzitet za interkulturnu germanistiku); The Catholic University of Eichstätt-Ingolstadt (Letnja škola nemačkog jezika); The Ludwig Maximilians University of Munich (Letnji jezički kurs); University Passau (Nemački letnji kurs); University of Würzburg (Letnji jezički kurs nemačkog).
Важно је нагласити да, услед пандемијских услова и немогућности прецизног планирања, још увек није дефинисано који курсеви ће бити реализовани, на који начин и колико стипендија ће бити додељено. Упркос томе, заинтересовани студенти су позвани да се пријаве, не наводећи који конкретно курс би желели, како би им у коначној селекцији избор курсева био већи.
Рок за аплицирање је 23. март, након чега ће бити вршена евалуација пријава и коначна селекција. Курсеви би требало да почну најкасније средином јула 2021. године.
Стипендија покрива трошкове курса, смештаја и укључује додатак за храну. Очекује се да додатак за храну износити 16 € дневно за све летње. Трошкови путовања, осигурања и визе нец́е бити надокнађени. Депозит (уколико буде потребан) за смештај није покривен стипендијом и у том случају потребна су сопствена финансијска средства. У случају онлајн реализације курсева, BAYHOST ће покрити цену курса и уплатити је директно организатору.
Опширније информације и пријавни формулар можете пронаћи на сајту Баварског високошколског центра за Средњу, Источну и Југоисточну Европу овде.
За сва додатна питања имејл контакт адреса Ms Katrin Döppe Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени