Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета учествовали на 4. Београдском полумаратону

Један од најпопуларнијих спортских догађаја, Београдски полумаратон одржан је по четврти пут, у недељу 26. новембра 2023. године, под покровитељством Града Београда, а уз подршку Српског атлетског савеза.

На овогодишњем полумаратону учествовало је више од 4000 такмичара из 42 земље. Учесници манифестације стартовали су у 10.00 часова код Цркве Светог Марка а затим трчали централним београдским улицама преко Дорћола, Калемегдана, Бранковог моста и Новог Београда. Циљ трке био је на Теразијама, који су, између осталих, обезбеђивали и студенти прве године Криминалистичко-полицијског универзитета. Поред полумаратона на 21,095 километара, одржана је и трка на 10 километара, али и породична трка на 2,3 километра, која је имала хуманитарни карактер, а средства су донирана хуманитарној организацији „Дечје срце“.

Време није било наклоњено учесницима али подршка публике није изостала, а за добру атмосферу били су задужени трубачи и бубњари. Поред многобројних атлетичара, припадници Војске Србије, специјалне јединице „Кобре“, Полицијске бригаде, Сектора за ванредне ситуације,  Jединице за обезбеђење одређених личности и објеката, као и студенти Криминалистичко-полицијског универзитета: Тијана Ристић, Катарина Каровић, Невена Видосављевић, Лука Стајић,  Коста Вучковић, Вељко Талијан, Никола Јоцић, Михајло Марковић, Вук Митровић, Александар Маринковић и Никола Бодулић такмичили су се у полумаратонској и трци на 10 километара, које су успешно завршили.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени