Студенти Универзитета учествовали на трци „TRIBALION CHALLENGE“ на Тари

У суботу 14. маја 2022. године, на Калуђерским барама у Националном парку Тара, одржана је ,,TRIBALION“ трка са препрекама на којој је учестовало више од 2100 такмичара из Републике Србије и региона. Поред многобројних атлетичара такмичили су се и припадници Војске Србије, Jединице за обезбеђење личности и објеката, Војне академије као и студенти Криминалистичко-полицијског универзитета.
Трку је организовао Фитнес центар “No.1 Gym” уз подршку Oпштинске управе Бајина Башта, ЈП „Национали парк Тара“, Војне установе Тара и Спортско-туристичког центра Бајина Башта. Старт трке био је у 10.00 часова организован по групама од 150 такмичара на сваких 15 минута због великог броја учесника. Пред такмичарима је био изазов да у што краћем временском периоду пређу стазу савладавајући препреке, уз могућност да бирају између две различите дужинске категорије: „Tribalion Grean“ - дужине 12 км сa 20 препрека и „Tribalion Challenge“ - дужине 23 км сa 35 препрека.
Студенти универзитета: Александра Курлагић, Милош Шишковић, Денис Џековић, Михаило Грубач, Марко Илијевски и Никола Мишковић такмичили су се на стази ,,Tribalion Challenge”, док је студент Никола Здравковић наступио у трци „Tribalion Grean“. Велики успони са висинском разликом од 1150 метара, високи зидови, пењање уз конопац, ношење и вуча терета, водене препреке, пузање кроз блато, пливање, гађање копљем у мету, били су само неки од изазова са којима су се студенти сусретали током такмичења.
Сви студенти Универзитета су успешно завршили своје наступе, а највреднији резултат остварила је Александра Курлагић која је у конкуренцији жена заузела сјајно осмо место. Организатор догађаја je oвом трком, осим такмичарског карактера, желеo и да промовишe планину Тару као туристичку дестинацију али и да подстакнe што већи број грађана на активно бављење спортом и рекреацијом.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени