НАТРИСК – УСПЕШАН ЗАВРШЕТАК ПРОЈЕКТА СА НАЈВИШИМ ОЦЕНАМА

Криминалистичко‒полицијска академија, касније Криминалистичко‒полицијски универзитет, током периода 2016‒2020. године, учествовао je у реализовању међународног научноистраживачког пројекта у области високог образовања, програма Еразмус+ под називом: „NatRisk“ (Development of master curricula for natural disasters risk management in Western Balkan countries).

Међународни Конзорцијум пројекта „NatRisk“, развијањем, акредитацијом и имплементацијом нових мастер студијских програма у области управљања ризицима од природних катастрофа и пружањем едукативних обука за јавни сектор и грађанство, допринео је образовању стручњака за управљање ризицима од природних катастрофа у партнерским земљама Западног Балкана. Криминалистичко-полицијски универзитет је креирао, акреадитовао и имплементирао мастер студијски програм „Управљање безбедносним ризицима природних катастрофа“. Решење о допуни Дозволе за рад можете погледати овде.

Учешћем у реализвању пројекта „NatRisk“, Криминалистичко-полицијски универзитет је добио најсавременију лабораторију за симулирање сценарија управљања безбедносним ризицима у условима природних катастрофа. Такође, партнерство на овом пројекту допринело је интернационализацији образовања и развоју институционалних капацитета Криминалистичко-полицијског универзитета у области међународне сарадње али и пружило могућност учешћа у међународној мобилности (размени) студената, наставног и ненаставног особља.

Извршна агенција за образовање, аудиовизуелну делатност и културу (EACEA), агенција Европске комисије, која управља финансијским средствима намењеним образовању, култури, аудиовизуалној делатности, спорту, грађанству и волонтирању, проценом Завршног извештаја о техничкој имплементацији и Финансијског извештаја, оценила је имплементацију пројекта као „ВРЛО ДОБРУ“. Према квалификацији, ово је највиша могућа оцена коју један пројекат може добити. Резултате процене Извршне агенције можете погледати овде СРБ/ЕНГ.

О успешности пројекта „NatRisk“ говори и чињеница да је пројекат на више догађаја у организацији Извршне агенције за образовање, аудиовизуелну делатност и културу, односно Фондације Темпус представљен као пример добре праксе. Поред свега наведеног, ово је разлог више да Криминалистичко-полицијски универзитет буде поносан на учешће у реализовању пројекта „NatRisk“.

 

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени