Проф. др Звонимир Ивановић

СликаИМЕ И ПРЕЗИМЕ
Звонимир Ивановић
ТЕЛЕФОН
+ 381 11 31 07 141
E-MAIL
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Образовање
 1. Основне студије: Правни факултет Универзитета у Крагујевцу
 2. Магистарске студије: Правни факултет Универзитета у Крагујевцу (2009)
  (тема: Modus operandi систем и криминалистичко профилисање у откривању извршилаца кривичних дела)
 3. Докторат: Правни факултет Универзитета у Крагујевцу (2011) (тема: Кривично процесни и криминалистички аспекти високотехнолошког криминала.)
Наставна област, предмети
Научна област: Криминалистичка тактика, методика и оператива

Предмети:

 1. Криминалистичка тактика (основне струковне студије)
 2. Организовани криминал (основне академске студије)
 3. Илегалне миграције и трговина људима (основне академске студије)
 4. Тактика обезбеђивања исказа (основне струковне студије)
Наставно и/или научно истраживачко звање

Редовни професор

Кратка биографија
Рођен 1976. године у Смедеревској Паланци. Дипломирао је 2001. на Правном факултету у Крагујевцу. Прво место запослења у Пореској управи, у Одељењу у Младеновцу. Од 2002. у МУП-у Републике Србије, на радном месту увиђајно-оперативног радника у ГСУП-у на VIII одељењу УКП. Од 2005. на радном месту стручног сарадника у Вишој школи унутрашњих послова у Београду. У марту 2005. положио правосудни испит. Од 2006. на месту стручног сарадника, у звању самосталног инспектора. Од 2007. сарадник на Криминалистичко-полицијској академији у звању сарадника у настави за предмет Увод у криминалистику. Од 2008. је на месту сарадника у настави за предмете Организовани криминал, Илегалне миграције и трговина људима, Криминалистичка тактика и Тактика обезбеђивања исказа. Распоређиван је и на предмете Корупција и прање новца и Организовани криминал и тероризам, по плану и програму Полицијске академије. Године 2008. на Правном факултету у Крагујевцу одбранио је магистарску тезу под називом Modus operandi систем и криминалистичко профилисање у откривању извршилаца кривичних дела. Године 2011. успешно је одбранио докторску дисертацију под називом Кривично процесни и криминалистички аспекти високотехнолошког криминала. Учествује на специјалистичком курсу за полиграфске испитиваче МУП-а Републике Србије, и на курсу за криминалистичке техничаре. Објавио је (у својству аутора и коаутора) један рад монографског карактера и више од 20 научних и стручних радова. Одлуком Наставно-научног већа Криминалистичко-полицијске академије, 2011. године изабран је за наставника Академије у звању доцента.

ИзБор из публикација
 1. Ђурђевић, З. Ивановић, З.: Информациони системи у сузбијању криминалитета. Зборник радова међународног савјетовања асоцијације криминалиста ‘Примјена савремених метода и средстава у сузбијању криминалитета’, Брчко (стр. 86–102). Бања Лука: Интернационална асоцијација криминалиста, 2008.
 2. Ивановић, З., Радојковић, И.: Насиље у породици са освртом на законодавство у Србији. Зборник радова са саветовања ‘Безбедност у постмодерном амбијенту’ (стр. 438–451). Београд: ЦЕСНА-Б, 2008.
 3. Маринковић, Д., Ђурђевић, З., Ивановић, З.: Специјализација државних органа у сузбијању организованог криминала. Правна Ријеч, часопис за правну теорију и праксу, Бања Лука, (2009), стр. 539–565.
 4. Ивановић, З., Радојковић, И.: Анализа примене СИМ у корупцијским кривичним делима – студија случаја, зборник радова (стр. 131–145). Бања Лука: Интернационална асоцијација криминалиста, 2008.
 5. Жарковић, М., Ивановић, З.: Положај Републике Србије у интегративним процесима укључујући аспекте обуке за примену закона и практичне сарадње. Зборник радова са међународне конференције ‘Србија и регионалне интеграције’ (стр. 231–247). Београд: Институт за међународну политику и привреду, 2009.
 6. Урошевић, В. Ивановић, З.: Злоћудни програми. У: Лазаревић, О. (ур.) ФОРУМ БИСЕЦ 2010, Конференција о безбедности информација (стр. 64–71). Београд: Метрополитан универзитет, ФИТ, 2010.
 7. Vukanić, V. et al.: Interregional Management of the Sea Wealth – Valorisation of Serbian Economic and CulturalInterests inside the Adriatic-Ionian Initiative. Natura Montenegrina, br. 3 (2010).
 8. Ивановић, З. Бановић, Б.: Мобилне социјалне мреже – нови ризик високотехнолошког криминала. У: Петровић, С. Р. (ур.): Злоупотреба информационих технологија и заштита – зборник радова ЗИТЕХ `10.
 9. Бановић, Б., Ивановић, З., Уљанов С.: ИНТЕРПОЛ-ови стандарди заштите личних података у међународној полицијској сарадњи. Правни живот, Год. LIX, бр. 9/2010, књ. 539, том I (2010), стр. 645–655.
 10. Љуштина, А., Вуканић, В., Ивановић, З.: Заштита животне средине кроз активности полиције на сузбијању еколошких деликата. Зборник радова са 6. међународног саветовања, ‘Ризик и безбедносни ижењеринг’ Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, Копаоник, 2011.
Чланства у научним и стручним организацијама

Члан је Интернационалне асоцијације криминалиста (ИАК)

Награде и признања

-

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени