Весна Анђелић-Николенџић

СликаИМЕ И ПРЕЗИМЕ
Весна Анђелић Николенџић
ТЕЛЕФОН
+ 381 11 31 07 205
E-MAIL
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Образовање
 1. Основне студије: Филолошки факултет Универзитета у Београду
 2. Мастер студије: Филолошки факултет Универзитета у Београду (2010) (тема: Контрастивна анализа неких полицијских, криминалистичких и полицијскоправних термина у енглеском језику и њихових еквивалената у српском језику)
Наставна област, предмети
Научна област: Енглски језик

Предмет

 1. Енглески језик - општи део (основне струковне и академске студије)
 2. Енглески језик - посебни део (основне струковне и академске студије)
 3. Пословни енглески језик (специјалистичке академске студије)
Наставно и/или научно истраживачко звање

Наставник страног језика

Кратка биографија

Рођена у Београду 10. 10. 1965. године. У периоду 1989–1994. године радила као наставник енглеског језика у основној и средњој школи и као преводилац у фирмама Галеника, Минел и новинској агенцији Танјуг. Од 1. 10. 1994. запослена на Вишој школи унутрашњих послова у Београду као предавач за предмет Енглески језик, а од оснивања Криминалистичко-полицијске академије изводи наставу на предметима Енглески језик 1 (општи део) и Енглески језик 2 (посебни део). Током неколико година ангажована на Факултету за правне и пословне студије у Новом Саду, а последње три школске године на Медицинском факултету Универзитета у Београду. Током претходних 11 година ангажована као лектор и преводилац у часопису Безбедност. Бави се усменим и писменим превођењем и објављивала је преводе стручних и књижевних текстова у релевантним часописима. У периоду 2003–2005. ангажована као преводилац на курсевима о заштити и унапређењу људских права, у организацији Савета Европе намењеним припадницима МУП-а. Курсеви су одржани на Вишој школи унутрашњих послова, као и у Великој Британији, Естонији и Норвешкој. У фебруару 2003. добила награду министра унутрашњих послова за изузетне резултате постигнуте у развоју полицијског школства. Самостално или у коауторству објавила је неколико уџбеника, електронских уџбеника, практикума и приручника намењених студентима образовних институција полиције и припадницима полицијских и безбедносних агенција и служби.

Избор из публикација
 1. Николенџић, В.: Енглески језик за пограничну полицију. Београд: Виша школа унутрашњих послова, 1999.
 2. Anđelić Nikolendžić, V.: English Reader for Law Enforcement Officers. Beograd: Viša škola unutrašnjih poslova, 2005.
 3. Анђелић Николенџић, В.: Енглески језик I. Београд: Виша школа унутрашњих послова, 2005.
 4. Анђелић Николенџић, В., Стојов, М.: Енглески jезик II. Београд: Виша школа унутрашњих послова, 2005.
 5. Анђелић Николенџић, В., Кашић, В.: Eнглески/немачки језик за саобраћајну полицију, Виша школа унутрашњих послова. Београд, 2005.
 6. Стојов, М. Анђелић Николенџић, В.: Збирка тестова из енглеског језика. Београд: Криминалистичко-полицијска академија, 2008.
 7. Анђелић Николенџић, В., Стојов, М.: Речник полицијских термина. Београд: Криминалистичко-полицијска академија, 2008.
 8. Стојов, М., Анђелић Николенџић, В.: Енглески jезик – Посебни део. Београд: Криминалистичко-полицијска академија, 2011.
 9. Andjelic-Nikolendzic, V.: Teaching English for Law Enforcement Officers, NBP – Journal of criminalistics and law, Vol. XV, No. 3, 2010.
 10. Andjelic-Nikolendzic V.: False Pairs in Expert Registers: the Word Drug, its Collocations and Translation Equivalents from English to Serbian Language, Srpski arhiv za celokupno lekarstvo, 138(11–12), 2010, 790–792.
Чланства у научним и стручним организацијама
 1. ELTA (English Language Teachers’ Association)
 2. Секција универзитетских наставника страних језика
Награде и признања

Фебруара 2003. године добила награду министра унутрашњих послова за резултате постигнуте у развоју полицијског школства.

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени