Потписан Меморандум о сарадњи између Криминалистичко-полицијског универзитета и Комесаријата за избеглице и миграције

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић и Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић потписали су Меморандум о сарадњи у понедељак 24. јуна 2024. године, у просторијама Криминалистичко-полицијског универзитета. Наведеним Меморандумом се утврђује оквир за успостављање образовно-научне, стручне и пословне сарадње у области управљања миграцијама, безбедности и другим областима од заједничког и општег интереса.

Ректор, проф. др Зоран Ђурђевић, истакао је да потписивање овог Мемомрандума представља значајан корак за развој обе установе јер здружени капацитети могу допринети само добрим резултатима. Циљ овог меморандума је размена научног, стручног и образовног кадра и других сарадника у едукативним процесима, са намером унапређења знања и практичних вештина запослених. Сарадња ће обухватати реализацију наставно-образовних програма, припрему курсева, семинара, радионица, конференција и других облика континуиране едукације. Такође је планирана реализација посебних обука према потребама Комесаријата и Универзитета, као и организација студентске праксе.

Након потписивања Меморандума, делегација је обишла просторије Криминалистичко-полицијског универзитета, где су имали прилику да се ближе упознају са капацитетима и ресурсима наше установе. Овај споразум представља значајан корак ка унапређењу стандарда заштите и рада са избеглицама и мигрантима, као и ка јачању сарадње између различитих институција у овој важној области.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени