Обележен Дан Министарства унутрашњих послова Републике Србије

У недељу, 23. јуна 2024. године, у Наставном центру „Макиш“ одржана је централна свечаност поводом Дана Министарства унутрашњих послова, Дана полиције и славе Министарства – Свете Тројице. Поред припадника Министарства унутрашњих послова, потпредседника Владе и министра унутрашњих послова Ивице Дачића, централној свечаности присуствовали су и председник Републике Србије Александар Вучић, премијер Републике Милош Вучевић, председница Скупштине Ана Брнабић, министри у Влади Србије и друге званице.

Свечаности је присуствовао и ректор Криминалистичко-полицијског универзитета, проф. др Зоран Ђурђевић, председник Савета Универзитета проф. др Саша Милојевић, проректор за материјално-финансијске полове проф. др Александар Бошковић и делегација запослених на Универзитету.

Председник Србије Александар Вучић поручио је  да сваки педаљ наше земље мора да буде безбедан за сваког грађанина Републике Србије а потом уручио златне медаље припадницима МУП-а. Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић истакао је да је полиција и после 162 година од догађаја на Чукур чесми темељ државе Србије, заштитник њеног правног поретка и чувар безбедности свих наших грађана.

Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета учествовали су у протоколарном делу свечаности и у оквиру тактичко-техничког збора представљајући сва три департмана Универзитета (Криминалистике, Форензичког инжењерства и Информатике и рачунарства). Традиционално, највеће интересовање најмлађих суграђана привукло је представљање практичних садржаја Департмана за форензичко инжењерство и визуализација латентних отисака прстију помоћу комерцијалних прахова. Посетиоцима су пружене информације о студијама, упису и студентским активностима на Криминалистичко-полицијском универзитету. За протоколарни део свечаности, шпалир и свечани дефиле, било је задужено сто четрдесет студената Криминалистичко-полицијског универзитета,

Након централне церемоније и тактичко-техничког збора уприличен је свечани коктел.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени