Представљање Криминалистичко-полицијског универзитета на тактичко-техничком збору Министарства унутрашњих послова

Студенти и запослени Криминалистичко-полицијског универзитета учествовали су у тактичко-техничком збору организационих јединица Министарства унутрашњих послова на Калемегдану, у недељу 2. јуна 2024. године. Догађај је организован у прилог Данима породице а имао је за циљ да прикаже капацитете Министарства унутрашњих послова, возила, опрему, оспособљеност полиције за различите безбедносне изазове, као и да грађанима приближи рад полиције.

Нама је циљ да полиција има велико поверење грађана, али то поверење мора и да се заслужи. Ми ћемо наставити са сличним активностима како би полицију што више приближили обичном грађанину“, истакао је у свом обраћању потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Ректор проф. др Зоран Ђурђевић, дочекао је министра Дачића на штанду  Криминалистичко-полицијског универзитета, представивши департмане Универзитета, као и богату издавачку делатност, која је била изложена. Након поздравне речи, студенти Департмана форензичког инжењерства приказали су вежбу „Изазивање латентних трагова отисака папиларних линија помоћу прахова“, док су студенти Департмана криминалистике демонстрирали борилачке вештине.

Велики број посетилаца имао је прилику да, заједно са студентима Криминалистичко-полицијског универзитета, завири у свет криминалистике и форензике и опроба се у полицијским вештинама.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени