Одржана промоција монографије „200 година од оснивања првог нахијског суда у Србији – у Пожаревцу 1821-2021“

Промоција монографије „200 година од оснивања првог нахијског суда у Србији – у Пожаревцу 1821-2021“, објављене у саиздању Вишег суда у Пожаревцу и Историјског архива Пожаревац, а под покровитељством града Пожаревца и Министарства правде Републике Србије, одржана је у просторијама Криминалистичко-полицијског универзитета, у петак 31. маја 2024. године.
Присутне је поздравио ректор, проф. др Зоран Ђурђевић, истакавши чињеницу да Криминалистичко-полицијски универзитет и Историјски архив Пожаревац већ пуне две деценије негују успешну сарадњу и изражавајући задовољство што су се баш на овом месту, први пут окупили аутори монографије: проф. др Ивана Крстић Мистриџеловић, професорка Криминалистичко-полицијског универзитета, др Александар Стојановић, виши научни саветник Института за новију историју Србије у Београду, доц. др Урош Станковић са Правног факултета Универзитета у Новом Саду, проф. др Горан Васин са Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, др Маријана Мраовић из Војног архива Министарства одбране Републике Србије и др Радомир Поповић из Историјског института САНУ у Београду.
Присутнима су се обратили и директорка Историјског архива Пожаревац, докторка Јасмина Николић и вршилац функције председника Вишег суда у Пожаревцу, судија Драган Вучићевић, док су утиске ауторског тима о истраживању организације и рада Пожаревачког суда у претходних 200 година поделили аутори проф. др Ивана Крстић Мистриџеловић и др Александар Стојановић. Да је реч о публикацији која је испунила све услове да буде категорисана као научна монографија, потврђују рецензије еминентних стручњака: проф. др Милана Шкулића, судије Уставног суда, проф. др Александра Растовића, директора Историјског института и Предрага Трифуновића, судије врховног суда Србије у пензији. Своје мишљење о монографији током промоције изнео је један од рецензената, проф. др Александар Растовић. Промоцију монографије, објављене поводом овог важног јубилеја, употпунио је музички програм, који су извели студенти Криминалистичко-полицијског универзитета Тијана Шево, Вук Голубовић и Ђорђе Мурузовић.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени