Примопредаја донације Савезне криминалистичке службе СР Немачке

Примопредаја материјалне донације Савезне криминалистичке службе СР Немачке (BKA) Криминалистичко-полицијском универзитету, у виду два минибуса и тактичке куће – тренинг центра за физичку и тактичку обуку на отвореном, извршена је на централном платоу Универзитета, у четвртак 25. априла 2024. године, уз присуство амбасадорке СР Немачке у Србији, госпође Анке Конрад, официри за везу Савезне криминалистичке службе Немачке, представник Министарства унутрашњих послова и Криминалистичко-полицијског универзитета.

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић представио је дугогодишњу интензивну сарадњу са  Савезном криминалистичком службом Немачке, која се огледа у међусобним студентским и наставничким стручним посетама, заједничком реализацијом завршних вежби, конференција и радионица. Посебно је истакао чињеницу да донације које је Криминалистичко-полицијски универзитет добио од Савезне криминалистичке службе Немачке унапређују процес рада и студирања.

Заједничким напорима, посвећено радимо како би унапредили наставни процес и квалитет студирања будућих полицијских службеника. Остварени резултати су продукт тимског рада. Али тим не чине само људи који раде заједно – тим чине људи који верују једни другима док остварују заједничку визију“, додао је ректор Ђурђевић.  

Амбасадорка СР Немачке у Србији, госпођа Анке Конрад, указала је на блиску повезаност Савезне криминалистичке службе СР Немачке и Републике Србије и посвећеност заједничком јачању безбедносних структура.

 „Образовани и добро обучени полицијски службеници осигуравају заштиту јавног добра и играју важну улогу у свакодневном животу. Сарадњу Савезне криминалистичке службе СР Немачке и Криминалистичко-полицијског универзитета карактеришу поверење, поштовање и међусобна подршка. Ово је сјајан пример сарадње која се заснива на партнерству“, истакла је амбасадорка Конрад.

Након примопредаје донације, уважени гости су имали прилику да обиђу комплекс Криминалистичко-полицијског универзитета, упознају се са до сада урађеним али и плановима за будуће пројекте унапређења и развоја полицијског образовања.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени