Потписан Меморандум о разумевању између Криминалистичко-полицијског универзитета и Академије за безбедност Републике Аустрије

Ректор проф. др Зоран Ђурђевић и директор др Норберт Лајтнер (Norbert LEITNER) потписали су Меморандум о разумевању између Криминалистичко-полицијског универзитета и Академије за безбедност Републике Аустрије (SIAK), у четвртак, 11. априла 2024. године, формализујући сарадњу између ове две сродне високошколске установе.

Меморандум предвиђа размену информација о наставним плановима и програмима који се изводе у обе установе; размену студената, наставника и стручњака; спровођење научноистраживачког рада кроз пројекте од заједничког интереса; размену уџбеника и друге наставне и научне литературе; размену научних, стручних и других информација које се предају у установама; организовање заједничких предавања и конференција у обостраном интересу, као и остваривање других облика образовне и научно-истраживачке сарадње.

Ректор Ђурђевић, са сарадницима, представио је уваженим гостима др Норберту Лајтнеру, заменику руководиоца Центра за интернационална питања пуковнику Петеру Ламплоту (Peter LAMPLOT) и официру за везу МУП-а Републике Аустрије у Амбасади Аустрије у Београду Стефану Турнеру (Stefan THURNER) организациону структуру Универзитета, студијске програме, научну и издавачку делатност, богату националну и међународну сарадњу али и институционалне капацитете и планове за будућност. Такође, током састанака разматрани су облици и модалитети будуће сарадње.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени