Заједнички марш студената Криминалистичко-полицијског универзитета и кадета Војне академије

Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета и кадети Војне академије Универзитета одбране, заједно са својим наставницима и старешинама реализовали су кондициони марш у Делиблатској пешчари, у суботу, 23. марта 2024. године. Студенте Универзитета на наведеном маршу предводио је проректор за наставу, проф. др Ненад Милић.

Марш, на маршрути укупне дужине 25 километара, реализован је као плод је искрене и успешне сарадње ова два универзитета а организован је у знак сећања и обележавање 24. марта, Дана сећања на жртве НАТО бомбардовања и агресије на Савезну Републику Југославију 1999. године.

Поред обележавања овог важног датума марш је имао за циљ и размену искустава и проширивање практичних и теоријских знања припадника оба универзитета. Кадети Војне академије својим колегама изнели су топографску и географску оријентацију која је основа сваког марша а кадет Ведран Тешић упознао је присутне са историјом Срба у Јужном Банату са посебним освртом на устанак Владике вршачког Теодора Несторовића против Турака 1594. године.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени