Учешће студената Криминалистичко-полицијског универзитета у оквиру реализације пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“ у основној школи „Стеван Дукић“ на Палилули

У оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“, у београдској Основној школи „Стеван Дукић“, у одељењу шестог разреда, 19. марта 2024. године, Анастасија Аћимовић, студенткиња прве године ОАС криминалистике и Урош Марковић, студент друге године ОАС криминалистике су, заједно са предавачима Министарства унутрашњих послова, активно учествовали у едукативној радионици на тему безбедности деце на интернету, значаја заштите података о личности и опасностима дељења личних података и фотографија путем друштвених мрежа. Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета, по први пут у пројекту непосредно партиципирају у превентивном раду полиције, активно дискутујући о бројним безбедносним изазовима одрастања и начинима њиховог позитивног решавања.

Ученицима  се посебно допао едукативни онлајн квиз Kahoot, коме су приступили преко мобилних телефона, одговарајући на питања о врстама насиља и дискриминације, начину реаговања у ситуацијама насиља,  коме се све могу обратити за помоћ и подршку у случају насиља.  Подељени у три групе, решавали су случајеве насиља међу вршњацима кроз игру улога (директор, наставник, одељенски старешина, психолог, педагог, школски полицајац, родитељ, ученик), спремни да изнесу лично мишљење, дискутују и дају предлоге за решавање конфликата, као и да на занимљив начин науче нешто ново и корисно.

На крају радионице победници су добили симболичне награде и прилику да оцене едукаторе. Ученици су показали развијен позитиван однос према различитости, свест о значају међусобног поверења и емпатије, као и спремност за конструктивне начине решавања евентуалних конфликата у школи.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени