Реализоване стручне групе са студентима Криминалистичко-полицијског универзитета

Представници Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Управе полиције, Полицијске бригаде и Жандармерије посетили су Криминалистичко-полицијски универзитет у оквиру реализације стручних група са студентима завршне године Основних академских и струковних студија криминалистике. Начелник Управе полиције пуковник Ивица Ивковић, изразио је задовољство што има прилику да са својим колегама, командантом жандармерије пуковником Сашом Косовићем, начелником Управе полиције Полицијске управе за Град Београд Иваном Павловићем и командантом Полицијске бригаде пуковником Радославом Репцем, пренесе богато професионално искуство студентима високошколске установе на којој су и сами образовани.

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић истакао је да сарадња Универзитета и Министарства приликом образовања и оспособљавања будућих полицијских службеника представља основ квалитета полицијског кадра. „Предуслов за стварање квалитетног кадра је квалитетна настава, настава усмерена ка стицању неопходних знања и вештина за решавање конкретних безбедносних проблема“, истакао је ректор Ђурђевић.

Постигнут је договор о ангажовању студената Криминалистичко-полицијског универзитета у реализацији утакмице која ће бити одржана 9. марта 2024. године у Београду, где се њихово ангажовање очекује током припреме, реализације али и након завршетка овог важног спортског догађаја. Овај догађај је јединствена прилика да студенти Универзитета доживе искуства професионалних припадника полиције и стекну увид у специфичне полицијске послове већ током студија.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени