Представници Криминалистичко-полицијског универзитета присуствовали су свечаном полагању камена темељца за Иновациони дистрикт у Крагујевцу

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић, председник Привременог органа града Крагујевца Никола Дашић и вршилац дужности директора Канцеларије за ИТ и еУправу Милан Латиновић су у петак, 23.02.2024. године, симболичним притиском на тастере положили камен темељац за изградњу Иновационог дистрикта.

Државни Дата центар, како је указао министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић, представља симбол дигитализације у Србији, а нови простор Иновационог дистрикта представљаће јединствени простор у региону, на чијем су идејном решењу радили представници научне заједнице.

У оквиру Иновационог дистрикта биће изграђено више објеката, и то: „Smart city centar“ за развој паметних енергетских система и умрежавање паметне инфраструктуре, Центар за промоцију дигитализације, Национални центар за информациону безбедност и пети Научно-технолошки парк у Србији, као и простор за биоинформатику, биоинжењеринг, и обуку студената.

Свечаном полагању камена темељца присуствовали су представници Криминалистичко-полицијског универзитета ректор, проф. др Зоран Ђурђевић, руководилац Департмана информатике и рачунарства проф. др Бранкица Поповић и проф. др Кристијан Кук.

Криминалистичко-полицијски универзитет активно је учествовао у процесу подизања капацитета информационе безбедности на државном нивоу кроз дефинисање идејног решења пројекта Националног центара за информациону безбедност.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени