Споразум о сарадњи на пројекту „Заједно и безбедно кроз детињство“

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета потписао је 20. децембра 2023. године споразум о приступању Протоколу о сарадњи у спровођењу пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“, чиме је Универзитет постао једна од страна потписница, поред Министарства унутрашњих послова, Министарства просвете, Повереника за заштиту равноправности, Агенције за безбедност саобраћаја, Мисије ОЕБС у Републици Србији и CARITAS Србије.

Криминалистичко-полицијски универзитет ће у циљу спровођења информативно-едукативних радионица узети учешће у следећим активностима: учествоваће у реализацији радионица на теме „Превенција вршњачког насиља у стварном и виртуелном окружењу“, „Безбедност деце у саобраћају“ и „Безбедност деце у ванредним ситуацијама“; у сарадњи са осталим партнерима учествоваће у припреми промотивних и информативно-едукативних материјала који ће се користити у спровођењу радионица са ученицима; пружаће техничку и логистичку подршку реализацији свих активности на остваривању циљева пројекта, као и промовисању радионица.

Од потписивања Протокола одржана су два радна састанка на којима су присуствовали представници Криминалистичко-полицијског универзитета као новог партнера. Први састанак је одржан 27. 12. 2023. године у просторијама Управе криминалистичке полиције, Министарства унутрашњих послова, а у циљу сумирања и представљања резултата спровођења пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“ у првом полугодишту школске 2023/2024. године и припреме оквирног плана за друго полугодиште. Други радни састанак одржан је 18. 1. 2024. године у просторијама Криминалистичко-полицијског универзитета у циљу организовања представљања полугодишњег извештаја резултата пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“ у просторијама Криминалистичко-полицијског универзитета.

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени