Представљање Управе полиције Министарства унутрашњих послова у оквиру Стручних група студената

У оквиру Стручних група, студентима треће године Основних струковних студија криминалистике и четврте године Основних академских студија криминалистике представила се Управа полиције Дирекције полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у петак 24. новембра 2023. године.

Мајор полиције Марко Радовановић из Одељења за развој полиције и остале послове полиције  одржао је предавање на тему: организације и развоја полиције; превентивног деловања; безбедности ученика и школа; праћења криминала, као и безбедности на рекама и инфраструктурним објектима.    „Јавни ред и мир“, „Јавна окупљања“ и „Безбедност спортских приредби“ теме су о којима је говорио мајор полиције Драган Мијатовић, из Одељења за јавни ред и мир и безбедност спортских приредби. Представник Одељења за ИЈП, одбрамбене припреме, помоћну полицију и опремање полиције, потпуковник полиције Владан Марковић, упознао је студенте са процедурама ангажовања ИЈП-а,  планирањем одбране и пословима помоћне полиције, као и са опремањем полиције. Потпуковник полиције Месуд Фазлић, из Одељења за контролу рада полиције говорио је о контроли рада полиције и примени полицијских овлашћења, док је потпуковник полиције Вукашин Марковић, из Одељења за послове приватног обезбеђења и детективске делатности рекао нешто више о извршавању послова приватног обезбеђења и детективској делатности. Рад Командно-оперативног центра представили су потпуковник полиције Иван Цаковић и потпуковник полиције Мирољуб Коларић, говорећи о пословима сталног дежурства, као и о преговарачким пословима.

У оквиру представљања, организован је и тактичко – технички збор, представљен мобилни информативни центар, „Фиат 500“ и Полицијска бригада.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени