Државни секретар др Жељко Бркић одржао почасно предавање студентима Криминалистичко-полицијског универзитета

Државни секретар Министарствa унутрашњих послова, др Жељко Бркић одржао је почасно предавање студентима прве године Основних струковних и Основних академских студија криминалистике, у понедељак 20. новембра 2023. године.

Др Жељко Бркић разговарао је са студентима о специфичностима полицијске професије, кроз призму његовог каријерног напредовања. Потпуно искрено, пренео је студентима искуства на путу професионалног развоја од полицајца приправника до државног секретара, истичући да осећај патриотизма и дужности мора посебно да се негује. „Ово није посао, ово је позив“, додао је др Бркић.

Током једночасовног предавања, др Бркић је више пута нагласио да рад на себи мора бити приоритет сваког полицијског службеника, а да он не подразумева само учење и полагање испита. „Ширите видике, читајте о историји, филозофији, психологији, унапређујте своја знања и вештине и будите сигурни да ће се сав труд у неком тренутку исплатити“, рекао је др Бркић, уверавајући студенте да је све могуће уколико вредно раде на остварењу својих циљева.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени