Представнице Криминалистичко-полицијског универзитета присуствовале координативном CEEPUS састанку у Будимпешти

Представнице Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Јелена Ламовец и главни службеник за односе с јавношћу Анђела Павловић, присуствовале су координативном CEEPUS састанку у Будимпешти, у периоду од 6. до 8. новембра 2023. године, у организацији Факултета за примену закона Универзитета за јавну управу из Будимпеште.

Током првог дана посете, 6. новембра 2023. године, реализовани су састанци са представницима партнерских институција, током којих су представљене институционалне мисије и визије, посебно у контексту међународне сарадње и академске мобилности. Разматране су могућности за формално укључивање Криминалистичко-полицијског универзитета у Law Enforcement and Psychology - LEPSY мрежу, коју чине Факултет за примену закона Универзитета за јавну управу из Будимпеште, Факултет безбедности Универзитета „Св. Климент Охридски“ из Битоле и Полицијска академија из Братиславе, који су већ дуги низ година партнери Криминалистичко-полицијског универзитета. Такође, састанку су присуствовали и представници Факултета за примењену психологију Babeș-Bolyai универзитета из Букурешта, као будући партнери на наведеној мрежи. Учесници су обишли комплекс Универзитета за јавну управу и просторије Факултета за примену закона, тактичку кућу, просторије за реализацију наставе криминалистичких истрага, као и полицијски музеј, у оквиру комплекса. Током другог дана посете, 7. новембра 2023. године учесници су путовали у Сегедин, ради посете Академији граничне полиције. Током ове посете, представљен је тренинг центар за припаднике граничне полиције, наставни програм али и капацитети за реализацију наставе, различита техничка средства за откривање фалсификованог новца и докумената, недозвољених кретања на граници као и филмска стрељана. Током трећег дана, 8. новембра 2023. године реализовани су састанци, током којих су изнете идеје и договорени наредни кораци за будућу сарадњу.

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies) је средњоевропски програм универзитетске размене, који студентима и професорима пружа могућност да учествују у академској мобилности. Основни циљ овог програма је унапређење образовања на високошколским институцијама земаља чланица програма (Аустрија, Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Македонија, Мађарска, Молдавија, Пољска, Румунија, Словачка, Србија, Словенија, Хрватска, Црна Гора, Чешка).

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени