Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета потписао Меморандум о разумевању са представништвом Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице у Србији

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић и представник Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице УНХЦР (United Nations High Commissioner for Refugees UNHCR) Суфијан Ађали потписали су Меморандум о разумевању у среду 8. новембра 2023. године.

Високи комесаријат Организације уједињених нација за избеглице, познат као Агенција за избеглице Организације уједињених нација, више од 70 година обезбеђује међународну заштиту и помоћ избеглицама. Меморандум о разумевању између Универзитета и Комесаријата представља формализацију сарадње, у циљу промовисања заштите избеглица, унапређења знања и разумевања у области избегличког права међу студентима, наставном и ненаставном особљу и омогућавање академске размене и ангажовања у Републици Србији.

Меморандум предвиђа и организацију школе избегличког права у просторијама Универзитета, као и редован практичан рад студената Универзитета у области азила и заштите избеглица у Србији, између осталог у виду израде релевантних анализа; стандардних оперативних процедура релевантних за систем азила; учешћа на семинарима и скуповима у организацији UNHCR-а; организације студентских размена и различитих догађаја укључујући округле столове, конференције, као и релевантне иницијативе UNHCR-а које за циљ имају промовисање заштите избеглица и инклузивног и мултикултуралног друштва.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени