Студенти прве године основних академских и струковних студија криминалистике реализовали Стручну информативну праксу

Студенти прве године основних академских и струковних студија криминалистике, током октобра 2023. године, реализовали су Стручну информативну праксу у организационим јединицама Министарства унутрашњих послова.

У оквиру тематских садржаја Стручне информативне праксе, као посебног облика наставе, у суботу 7. октобра 2023. године, организована је посета Полицијској управи за град Београд. Студенти су имали прилику да се упознају са пословима и начином рада Оперативног центра, Интервентне јединице 92, Полицијске испоставе за дежурство и Полицијске испоставе за обезбеђење.

У суботу, 14. октобра 2023. године студенти су посетили Посебну јединицу полиције Полицијску бригаду. Пракса је била организована кроз неколико радних тачака: приказ механизоване чете, службених возила  и опреме; приказ вежбе проналаска опојних супстанци уз помоћ специјално обучених службених паса и приказ чете полицијских коњаника; ТТ збор опреме и наоружања; посета теретани специјално опремљеној за припаднике Полицијске бригаде (припадници су демонстрирали способности и вештине у примени борилачких вештина); посета Спомен соби, свечаној сали и изложби ПЈП.

У оквиру праксе, организована је и посета јединици београдског одреда Жандармерије у суботу, 28. октобра 2023. године. Студентима су приказана борбена возила и наоружање (минобацачи, вровинг, АБГ, снајперске пушке и Kestrel балистички калкулатор, мерач брзине зрна на устима цеви оружја, Door raider – хидраулични сет за насилно отварање врата), као и опрема коју користе полицијски службеници у специјалистичким четама у Жандармерији (противдиверзиона опрема и алпинистичка опрема). Такође су упознати са организационом структуром и радом Жандармерије, као и селекцијом припадника.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени