Промоција уџбеника Увод у форензичку хемију аутора проф. др Николе Милашиновића и Департмана форензичког инжењерства

Криминалистичко-полицијски универзитет представља своја издања из 2023. године циклусом посебних промоција на 66. Међународном београдском сајму књига.

Уџбеник Увод у форензичку хемију аутора проф. др Николе Милашиновића промовисан је на штанду Криминалистичко-полицијског универзитета, у среду 25. октобра 2023. године.

Издање је представио проф. др Никола Милашиновић, наглашавајући да је уџбеник намењен пре свега студентима Криминалистичко-полицијског универзитета, са циљем бољег разумевања концепта, проблематике, сложености и хетерогености материје која се изучава у оквиру предмета Xемија, с посебним освртом на форензичку хемију. „Јасно је да хемија заправо представља темељ модерне форензичке науке“, рекао је проф. др Никола Милашиновић. Посебно је истакао чињеницу да је ово издање јединствено, јер је једини издати уџбеник на овим просторима и на језику земаља СФРЈ који покрива материју форензичке хемије.

Аутор је представио пет поглавља која покривају основни правни концепт неопходан за потребе форензичких анализа, метрологију и хемијске основе опште, неорганске и делимично органске хемије, као и дела који покрива градиво неопходно за разумевање боја и одабраних материјала који се најчешће срећу у анализи трагова материјала.

Средњошколци заинтересовани за студије форензике, током данашњег сајамског дана имали су прилику да сазнају све што их интересује о упису и специфичностима студирања на Криминалистичко-полицијском универзитету, а посебно на студијском програму Форензичко инжењерство. Руководилац Департмана форензичког инжењерства проф. др Никола Милашиновић представио је студије форензичког инжењерства и одговорио на бројна питања будућих студената.

Штанд Криминалистичко-полицијског универзитета отворен је за посетиоце до 29. октобра 2023. године, у Хали 2а Београдског сајма.

Програм наредних промоција издања Универзитета можете преузети овде

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени