Промоција монографије Организовани криминал и тероризам аутора проф. др Саше Мијалковића, проф. др Младена Бајагића и доц. др Марије Поповић Манчевић

У оквиру циклуса промоција нових издања Криминалистичко-полицијског универзитета, у уторак 24. октобра 2023. године, на 66. Међународном београдском сајму књига, промовисана је монографија Организовани криминал и тероризам аутора проф. др Саше Мијалковића, проф. др Младена Бајагића и доц. др Марије Поповић Манчевић.

Модератор промоције и један од рецензената овог издања проф. др Горан Бошковић, поздравио је бројне присутне госте и рекао да  је монографија Организовани криминал и тероризам представља својеврсан осврт на савремене безбедносне проблеме. „Оно што је занимљиво и на шта бих хтео да се осврнем јесте приступ аутора тематици који се, осим што је научни, заснива и на практичним искуствима, а то даје једну нову вредност“, истакао је проф. др Горан Бошковић.

Један од аутора, проф. др Саша Мијалковић говорио је о овом издању, у оправданом одсуству проф. др Младена Бајагића и доц. др Марије Поповић Манчевић и захвалио се на свесрдној подршци свима који су дали допринос и  подршку приликом настајања монографије.

Експанзија организованог криминала, тероризма и других облика политички мотивисаног насиља, али и њихове интеракције у условима друштвене, економске, културне и политичке нестабилности карактеришу прилике како на глобалном тако и на националном плану у сутон 20. и у освит 21. века. Управо зато, аутори ове монографије настојaли су да свеобухватно и на нов начин осветле феноменологију и ефекте организованог криминала и тероризма а да текст, притом, буде информативне, стручне и научне природе.

Осврт на монографију дали су и проф. др Горан Матић, редовни професор Факултета за правне и пословне студије и директор Канцеларије Савета за националну безбедност,  др Жељко Радовановић, в.д. директора Управе за спречавање прања новца и професор на Академији за националну безбедност и Драган Триван редовни професор Факултета за пословне студије и право и председник Српске асоцијације менаџера корпоративне безбедности.

Штанд Криминалистичко-полицијског универзитета отворен је за посетиоце до 29. октобра 2023. године, у Хали 2а Београдског сајма.

Програм наредних промоција издања Универзитета можете преузети овде

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени