Представници Одсека IZ14 Немачке криминалистичке полиције посетили Криминалистичко-полицијски универзитет

Представници Одсека IZ14 Немачке криминалистичке полиције БКА, у чију надлежност спадају мере обуке и опремања полиције, посетили су Криминалистичко-полицијски универзитет у четвртак 31. августа 2023. године, са циљем евалуације раније реализованих мера, као и утврђивања евентуалних нових потреба.

Руководилац Одсека IZ14 Грегор Ерб (Gregor Erb), официр за управљање пројектима Катја Јурашек  (Katja Juraschek), референткиња задужена за Републику Србију, Црну Гору и Северну Македонију Сандра Ралфс (Sandra Ralfs) и официр за везу БКА Рудигер Странски (Rüdiger Stransky) изразили су задовољство резултатима сарадње Криминалистичко-полицијског универзитета и БКА, које су представили ректор проф. др Зоран Ђурђевић и сарадници проректор за науку проф. др Тања Кесић, проректори за интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић, руководилац Департмана криминалистике проф. др Радомир Зекавица и руководилац Департмана форензичког инжењерства проф. др Никола Милашиновић.

Сарадња Криминалистичко-полицијског универзитета и Немачке криминалистичке полиције, огледа се у интензивној и континуираној сарадњи кроз заједничке активности у области науке, размене знања и искустава али и донација у циљу унапређења услова рада и студирања. Закључци састанка су да је досадашња сарадња плодоносна и да би у будућности требала да буде не само настављена, већ и интензивирана.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени