Студенти учествовали у свечаности обележавања историјских догађаја на Козари

Студенати Криминалистичко-полицијског универзитета, асистент Никола Митровић, докторка Снежана Биволаревић и референт за менторски рад Зоран Јовановић били су део државне делегације, заједно са представницима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и представницима Војске Републике Србије приликом посете Републици Српској, где су учествовали у комеморативним свечаностима поводом обележавања значајних историјских догађаја из ослободилачких ратова Србије.
У оквиру програма посете, у периоду од 1. до 2. јула 2023. године, студенти су на Козари посетили Музеј који је свечано отворен 1973. године изложбом „Козара у Народноослободилачкој борби“ у којој су изложене аутентичне фотографије, писани и штампани документи из периода четворогодишње борбе народа Козаре у Другом светском рату.
У Републици Српској студенти су присуствовали церемонији поводом обележавања 81. годишњице Битке на Козари у Националном парку „Мраковица“.
Комеморација је одржана уз присуство представника Владе Републике Србије и Републике Српске. У име Владе Републике Србије и Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, венац је положио државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миле Карановић, заједно са државним секретаром Зораном Антићем и конзулом Србије у Генералном конзулату Републике Србије у Бањалуци Драганом Протићем. У име институција Републике Српске венац су положили председник Републике Српске Милорад Додик, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић.
Студенти Универзитета били су ангажовани у протоколарном делу комеморација и за свој рад су похваљени од стране представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени