Реализована мобилност проф. др Адријана Вашка са Правног факултета Универзитета у Банској Бистрици

Криминалистичко-полицијски универзитет, у периоду од 22. до 27. маја 2023. године, угостио је проф. др Адријана Вашка, наставника Правног факултета Универзитета у Банској Бистрици, Словачка Република, у оквиру програма Еразмус+.

 Адријан Вашко, професор Кривичног и кривично - процесног права, у оквиру наставничке мобилности, одржао је предавања студентима 2. и 3. године. Предавања су се односила на приказ правног система и казненог законодавства Републике Словачке, поједина кривична дела као и кривично процесна правила у расветљавању и доказивању кривичних дела. Посебан акценат стављен је на организовани криминал и указивање на сличности и разлике са српским законодавством. Специфични аспекти на које је указао се односе на примену специјалних истражних мера и радњи у виду посебних доказних радњи у оквиру Словачке праксе, пружајући и упоредни приказ и анализу са српским одговарајућим мерама у примени.

Током посете, проф. др Адријан Вашко, заједно са проф. др Звонимиром Ивановићем, имао је прилику да посети Ковачицу, Орашац, Опленац, Крагујевац, као и меморијални комплекс Словачко гробље у Шумарицама.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени