IADLAST 2023: Делегација КПУ на Међународнoj конференцији асоцијације за спровођење закона у области развоја стандарда полицијског образовања и тренинга

Делегација Криминалистичко-полицијског универзитета коју су чиниле проф. др Ивана Крстић Мистриџеловић и стручни сарадник Анђела Павловић боравила је у Денверу, Колорадо, САД, у периоду од 14. до 19. маја 2023. године, у организацији Међународног криминалистичко-истражног програма помоћи у обуци (International Criminal Investigative Training Assistance Program - ICITAP). У делегацији Републике Србије су, осим представника Универзитета, били и ICITAP аташе у Србији Скот Хетфилд (Scott Hatfield) и руководилац ICITAP пројекта „Развој институционалних капацитета“ Маја Миловановић.

У периоду од 14. до 17. маја, делегација Србије учествовала је у раду Међународне конференције асоцијације за спровођење закона у области развоја стандарда полицијског образовања и тренинга (International Association of Directors of Law Enforcement Standards and Training 2022 Conference - IADLEST). Наведена годишња конференција одржава се са циљем унапређења механизама спровођења закона и уз фокусирање на најкритичнија питања у обуци руководилаца, менаџера и особља органа за спровођење закона.

Делегација Србије је 18. маја посетила Полицијску академију у Денверу, где су се упознали са структуром програма обуке припадника полиције у држави Колорадо, као и методиком наставе и развијања вештина, заснованих на принципима учења одраслих.

Током посете Денверској полицији 19. маја члановима делегације представљене су  истраге тима за пуцање из ватреног оружја, софтвери за симулацију, откривање, фиксирање и употреба дигиталних доказа, истраге насиља у породици и капацитети системске подршке жртвама насиља у породици.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени