Студенати Универзитета учестовали на спортским сусретима на Војној академији

На иницијативу Кадетског парламента Војне академије у периоду од 15 - 19. маја 2023. године, одржани су спортски сусрети на којем су учествовали кадети Војне академије, студенти Криминалистичко-полицијског универзитета, Факултета безбедности, Факултета за спорт и физичко васпитање, као и ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе „1300“ каплара. У понедељак 15. маја 2023. године, у 15.00 часова, свечано је отворено такмичење у присуству команданта кадетске бригаде пуковника Милана Кончара, који је пожелео учесницима добродошлицу, пуно успеха у спортском надметању, нагласивши да током такмичења треба да победи другарство, фер-плеј и витешке врлине које би требало да красе све такмичаре. На спортским борилиштима Војне академије, пуних пета дана, учесници су се надметали у одбојци (девојке), футсалу (мушкарци) пливању и баскету (мушкарци). Током такмичења владала је сјајна атмосфера међу учесницима који су се надметали у духу фер-плеја али и публиком која је навијала за своје екипе.

Студенти нашег Универзитета остварили су запажене резултате у свим спортовима: на пливачком такмичењу на 50 метара у конкуренцији девојака студенткиња Милица Столић освојила је 1. место у дисциплини краул као и 2. место у дисциплини делфин док је студенткиња Валентина Вуковић заузела 3. место у дисциплини краул и делфин. У штафети 4x50 метара мешовито екипа КПУ заузела је 2. место.

На одбојкашком такмичењу у конкуренцији девојака екипа Криминалистичко-полицијског универзитета освојила је 2. место. У баскету у конкуренцији мушкараца екипа Криминалистичко-полицијског универзитета такође је освојила 2. место, док је у футсалу екипа нашег Универзитета освојила 3. место.

У понедељак 22. маја 2023. године, додељене су медеље учесницима такмичења при чему су представници Кадетског парламента Воје академије изразили наду да ће ова манифестација постати традиција али и да ће у будућности окупити још већи број факултета и студената.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени