Национални тренинг о трговини људима у Србији уз подршку ИНТЕРПОЛ-а

Студенти прве године Основних академских студија криминалистике на Криминалистичко-полицијском универзитету похађали су Национални тренинг о трговини људима у Србији, уз подршку ИНТЕРПОЛ-а 25. априла 2023. године.
Током тренинга, студенти су имали прилику да се упознају са појмовним одређењем трговине људима, као и међунарoдним и националним нормативним оквиром (предавачи: проф. др Милан Жарковић и асистент Марија Тасић), као и са посебним доказним радњама које се примењују у криминалистичким истрагама трговине људима, уз приказ више примера трговине људима у Србији и региону и праксе специјализоване јединице за трговину људима у оквиру Службе за сузбијање организованог криминала – СБПОК (предавач: бивши студент наше образовне институције, а сада полицијски службеник СБПОК-а, господин Андрија Милашиновић).
Након тога, бивши студент наше образовне институције, а сада представник ИНТЕРПОЛ-a, господин Саша Госић представио jе рад ИНТЕРПОЛ-ове јединице за трговину људима и кријумчарење миграната (HTSM), њихове активности, начин пружања подршке земљама чланицама, уз приказ више примера реализованих међународних операција. На крају, представница ИНТЕРПОЛ-а, госпођа Силвија Дероса упознала је студенте са заштитом жртава трговине људима у активностима ИНТЕРПОЛ-а (HTSM).
Након завршетка тренинга, студентима су свечано уручени сертификати, у присуству проректора за међународну и интеринституционалну сарадњу Универзитета, проф. др Ненада Радовића, који се у име институције, захвалио уваженим предавачима и гђи Лидији Прокопић, полицијском службенику Националног централног бироа ИНТЕРПОЛ-а Београд, која је пружила свесрдну подршку у организацији тренинга, те је том приликом исказао жељу наше институције за развијањем даље сарадње у циљу упознавања студената са механизмима међународне оперативне полицијске сарадње.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени