Представници Криминалистичко-полицијског универзитета у Радној групи за израду Нацрта закона о изменама и допунама Закона о информационој безбедности

Министарство информисања и телекомуникација Републике Србије формирало је Радну групу која треба да изради Нацрт закона о изменама и допунама Закона о информационој безбедности. У састав Радне групе ушли су представници државних органа у чијој надлежности су питања од значаја за информациону безбедност, организације које се баве питањима информационе безбедности, представници привреде, организације које се баве питањима локалне самоуправе, као и истакнути представници академске заједнице. Представници академске заједнице долазе са два изабрана државна универзитета у Србији, где са поносом истичемо да је Криминалистичко-полицијски универзитет један од њих. Чланови ове Радне групе са КПУ су проф др Бранкица Поповић, руководилац Департмана информатике и рачунарства и проф. др Кристијан Кук, наставник.
Циљ измена и допуна Закона о информационој безбедности је усклађивање постојећег закона са новим правним оквиром Европске уније (посебно усклађивање са НИС 2 директивом 2555/ 2022) као и унапређење институционалног и организационог оквира и капацитета. Такође, једна од важних иницијатива је формирање посебне агенције за информациону безбедност која би обезбедила додатно институционално јачање и ефикасније одговоре на све потенцијалне инциденте и опасности.
Првом састанку Радне групе, који је одржан је 20. априла у Београду, присуствовао је и министар информисања и телекомуникација, Михаило Јовановић, који је истакао да се изменама и допунама Закона отвара ново поглавље информационе безбедности у Републици Србији.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени