Центар за форензичку обуку

На Криминалистичко-полицијској академији 09.09.2014. године отворен је Центар за форензичку обуку који је опремљен донацијом Шведске у вредности од 540.000 евра.

Центар, који је опремљен у овом моменту најсавременијом опремом за општу и специјалистичку форензичку обуку, отворили су министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и амбасадор Шведске у Београду Кристер Асп. Отварању су присуствовали и: Александар Николић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова, генерал полиције Милорад Вељовић, директор полиције, Иван Ристић, саветник министра и шеф Кабинета министра унутрашњих послова, Богољуб Живковић, помоћник директора полиције, проф. др Горан Милошевић, декан Криминалистичко-полицијске академије, Тања Сантрач, шеф Бироа за међународну сарадњу и европске интеграције, Лазар Нешић, начелник Криминалистичко-техничког центра МУП-а РС, Владимир Митровић, Биро за међународну сарадњу и европске интеграције, као и испред делегације Краљевине Шведске Наташа Зорановић – Дивић, лични асистент амбасадора и преводилац, Torgny Svenungsson, Шеф за развојну сарадњу, Мирјана Ђукић, руководилац програма и Christina Svensson, практикант шведске амбасаде.

Министар Стефановић је захвалио Краљевини Шведској на још једној донацији нагласивши значај развоја форензичких капацитета и за наставак европских интеграција Србије. Уз опрему, из шведске донације обезбеђен је и форензички материјал за две године тако да ће студенти Криминалистичко-полицијске академије моћи да стекну неопходна знања за ту врсту рада. Донација за Центар за форензичку обуку део је пројекта јачања капацитета МУП.

Министар Стефановић и амбасадор Асп, као и остали гости присустовали су и демонстрацији рада форензичких тимова у Криминалистичко-полицијској академији.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени