Студенти Универзитета посетили департман Савезне криминалистичке службе (БКА)

Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета посетили су департман Савезне криминалистичке службе (БКА) СР Немачке у Висбадену у периоду од 26. фебруара до 3. марта 2023. године, у склопу размене студената између ове две институције. Делегацију Универзитета су чинили проректор за интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић, проф. др Жељко Никач, асистент Марија Тасић и деветнаест студената Департмана криминалистике.

Проректор за интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић и проф. др Жељко Никач присуствовали су тродневној показној вежби "Hilders Exercise", у својству посматрача.

Током програма размене студената, делегација Универзитета је имала прилику да се упозна са друштвеном улогом БКА, њиховом организацијом и студентским програмом, као и са организацијом Савезне криминалистичке полиције СР Немачке. Декан факултета, проф. др Торстен Хајер (Thorsten Heyer) је изразио посебно задовољство због остварене сарадње са Криминалистичко-полицијским универзитетом и реализације ове званичне размене студената између две институције.

Студентима је представљен рад Одсека за организовани криминал и тешке облике криминала БКА, односно са истрагама „Даркнета“, усмерених према корисницима који настоје да на истом илегално купе оружје, муницију и експлозивне направе, са истрагама организованих криминалних група Западног Балкана из перспективе криминалистичке полиције СР Немачке, као и са коришћењем базе података „Data Lake“ у сузбијању криминалних активности из области сајбер криминала. Такође, студенти су активно учествовали у приказу обуке за оперативно поступање и ласерском гађању, које су спровели инструктори БКА.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени