Посета делегације Савезне криминалистичке службе СР Немачке (БКА)

Криминалистичко-полицијски универзитет посетила је делегација Савезне криминалистичке службе (БКА) СР Немачке. Делегацију су чинили Торстен Кунст (Thorsten Kunst) руководилац Интерпола Висбаден и в.д. руководиоца Одељења за међународну сарадњу БКА, Клеменс Бајер (Clemens Beyer), БКА, Интерпол, Јоахим Хајер (Joachim Heyer) руководилац Одсека за програме обучавања и опремања полиције БКА, Штефан Швајкерт (Stephan Schweikert) и Ридигер Штрански (Rüdiger Stransky) официри за везу БКА и Зорица Миловановић, преводилац и сарадник Канцеларије БКА.

Ректор Универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, проректор за науку проф. др Тања Кесић, проректор за наставу проф. др Ненад Милић, проректор за интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић и проректор за материјално-финансијске послове проф. др Александар Бошковић представили су мисију, визију али и друштвену улогу Универзитета, студијске програме, као и стратешке правце рада и развоја ове високошколске установе.

Ректор Ђурђевић је изразио посебно задовољство због богате дугогодишње сарадње са Канцеларијом као и Департманом савезне криминалистичке службе, наглашавајући жељу и намеру да се сарадња настави и интензивира. Представници БКА и Универзитета, сложили су се да, поред формалних услова за сарадњу, поверење игра кључну улогу у обезбеђивању квалитета заједничких активности. Управо зато, међусобне посете, размене информација и идеја чине важан сегмент заједничког деловања.

Уважени гости имали су прилику да обиђу комплекс Универзитета и упознају се са наставним капацитетима, али и планираним пројектима у смеру унапређења услова студирања и рада.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени