Реализација обуке „Фалсификовање докумената и ID ознака на возилима“

Криминалистичко-полицијски универзитет је домаћин одржавања обуке на тему “Фалсификовање докумената и ID ознака на возилима”, која ће у периоду од 29. новембра до 3. децембра 2022. године бити реализована у  организацији Канцеларије криминалистичке полиције Немачке (Bundeskriminalamt – BKA)  у Београду.

Наведена обука је део програма мера Савезног министарства унутрашњих послова СР Немачке, а намењена је припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Србије и наставницима Универзитета. Припадници Министарства унутрашњих послова се већ интезивно баве темом манипулација на идентификационим ознакама возила, па је специјалистичка обука у тој области неопходна у сврху њиховог ефикаснијег рада. Инструктори на обуци су припадници Савезне полиције Немачке, који су иначе професионално ангажовани на немачко-пољској граници.

Током обуке, полазници ће бити упознати са радом одељења за потрагу возила, немачким системима потраге и базама података, начином истраживања бројева мотора и моделима фалсификовања документације возила. Такође, један од циљева обуке јесте и размена знања и искустава када су у питању идентификација обележја различитих произвођача возила, примери за идентификацију али и специфични случајеви из праксе.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени