Студенти Правног факултета Универзитета у Београду посетили Криминалистичко-полицијски универзитет

Криминалистичко-полицијски универзитет посетили су, у среду 23. новембра 2022. године, студенти треће године правосудно-управне наставне групе Правног факултета Универзитета у Београду.

Ректор Универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, одржао је студентима предавање на тему доказа и модела доказивања у кривичном поступку, говорећи о раду Министарства унутрашњих послова, полицијско-обавештајном моделу, као и платформи за безбедну размену података. „Нема кривичног дела без учиниоца, нити учиниоца без доказа“, истакао је професор Ђурђевић и кроз практичне примере, ближе објаснио рад криминалиста, истичући важност знања и стечених вештина на основним студијама и примену у полицијској професији.

Руководилац Департмана форензичког инжењерства проф. др Никола Милашиновић и асистент Немања Вучковић су студенте показном вежбом упознали са применом комерцијалних прахова приликом детекције и визуелизације отисака прстију, који се користе у полицијској пракси.

Наредна активност је у понедељак, 5. децембра, када Универзитет у сарадњи са  Међународним кривично-истражним програмом помоћи Министарства правде САД у Србији организује радионицу на тему „Насиље у породици“, а учествоваће студенти Криминалистичко-полицијског универзитета, Правног факултета и Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду.

Посета студената Правног факултета једна је у низу активности у смеру креирања мреже професионалаца правосудног система Републике Србије. Креирање и спровођење закона који обезбеђују идеал правде у друштву, заједничка је одговорност полиције, судова и тужилаштва, па је управо зато, не само сарадња, већ и међусобно познавање и примена знања и вештина од суштинског значаја. Криминалистичко-полицијски универзитет настоји да, кроз овакве и сличне активности, подстакне и подржи размену знања и искустава, али и сарадњу будућих професионалаца већ током студија.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени