Промоција монографије „Професионализација јавне управе у Србији“, аутора др Зорице Вукашиновић Радојичић, редовног професора Криминалистичко-полицијског универзитета и др Дејана Вучетића, редовног професора Правног факултета Универзитета у Нишу

У оквиру 65. Међународног београдског сајма књига на штанду Криминалистичко-полицијског универзитета и Министарства унутрашњих послова Републике Србије, одржана је промоција монографије под називом  „Професионализација јавне управе у Србији“, аутора др Зорице Вукашиновић Радојичић, редовног професора Криминалистичко-полицијског универзитета и др Дејана Вучетића, редовног професора Правног факултета Универзитета у Нишу. Ректор Универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, отворио је промоцију и поздравио присутне. Такође, он је указао на неопходност сталног процеса спровођења промена у државној и шире, јавној управи. О монографији су говорили рецензенти - др Добросав Миловановић, редовни професор Правног факултета Универзитета у Београду, др Сретен Југовић редовни професор Криминалистичко-полицијског универзитета и др Милан Петровић, професор Правног факултета Универзитета у Нишу, у пензији, као и аутори. Истакнута је потреба прилагођавања јавне управе променама у ширем окружењу, усвајања нових знања запослених и функционера и увођења нових  начина рада који су усмерени ка развоју модерног система јавне управе у складу са потребама и очекивањима грађана и привредних субјеката. Аутори су истакли да се студија бави концептуалним питањима јавне управе, анализом научних доктрина реформе управе, анализом правног и институционалног оквира на централном и локалном нивоу, организационим и функционалним аспектима реформе управе као и анализом јавнослужбеничког система. Књига посвећена професионализацији јавне управе у Србији од посебног је значаја за студенте редовних и последипломских студија, у области друштвених наука, а пре свега правних наука. Штиво може бити корисно и за стручњаке који већ учествују у реформи и реорганизацији државних и недржавних субјеката јавне управе.

Промоцији су присуствовали представници научне и стручне јавности, представници правосуђа, министарстава Републике Србије и других државних органа, као и представници међународних  организација.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени