Почасно предавање проф. др Корија Воткинса

Студенти Основних академских студија криминалистике Криминалистичко-полицијског универзитета имали су посебну част да слушају почасно предавање проф. др Корија Воткинса (Cory Watkins), са Универзитета Централне Флориде (The University of Central Florida-UCF), Сједињене Америчке Државе, у четвртак 10. новембра 2022. године.

Професор Воткинс, током једночасовног предавања, говорио је о важности тимског рада у полицијској професији, наглашавајући да појединац у тиму не постоји, већ сваки тим сарадњом остварује функционалну целину. Истакао је да је кључ доброг оперативног рада у комуникацији између припадника кривично-правног система и јавности. Додатно, говорио је о важности технологије и њене примене у раду полиције, јер омогућава да „чујеш и оно што не можеш да видиш“.

Након предавања, професор Воткинс је одговарао на бројна питања присутних, објашњавајући ближе сличности и разлике између полицијског образовања и рада у Републици Србији и Сједињеним Америчким Државама. На овај начин, још једном је потврђено да размена знања на међународном нивоу омогућава боље разумевање изазова са којима се сусрећемо, али јасније сагледавање могућих решења.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени