Криминалистичко-полицијски универзитет на 65. Међународном сајму књига

„Образовање је најмоћније оружје које можете користити да бисте променили свет.“

Нелсон Мендела

Током 65. Међународног сајма књига, под слоганом „Повратак написаних“, Криминалистичко-полицијски универзитет се представио посетиоцима на заједничком штанду са Министарством унутрашњих послова. Посетиоци београдског сајма књига, у периоду од 23. до 30. октобра 2022. године, имали су прилику да се упознају са издањима Криминалистичко-полицијског универзитета, присуствују трибинама и предавањима али и разговарају са наставницима и студентима Универзитета о темама високошколског полицијског образовања.

Издања Криминалистичко-полицијског универзитета, као и научни часописи које Универзитет издаје, представљени су током промоције у сали „Борислав Пекић“. Проректор за науку проф. др Тања Кесић, представила је најновија издања Универзитета, али и упознала присутне са мисијом и активностима у вези са издавањем научних часописа НБП – Журнала за криминалистику и право, Журнала за рачунарске и форензичке науке, као и Журнала за безбједност и криминалистику. У оквиру посебних промоција на штанду Универзитета, представљене су књиге  „Заштита објеката и простора од неовлашћеног приступа“, аутора проф. др Радована Радовановића и проф. др Милана Благојевића, „Безбедност у ванредним ситуацијама“ аутора проф. др Драгана Млађана, „Криминалистичка техника“ аутора проф. др Иване Бјеловук, као и „Професионализација јавне управе у Србији“ аутора проф. др Зорице Вукашиновић Радојичић и др Дејана Вучетића.

Са намером покретања дијалога о свим важним питањима који се тичу полицијске професије и полицијског образовања, одржана је трибина „Полиција у заједници“, коју су водили проф. др Славиша Вуковић и Владимир Стојанов, као и трибина „Развој полицијске професије и перспективе полицијског образовања“ у оквиру које су говорили ректор Универзитета, проф. др Зоран Ђурђевић и заменик начелника Центра за полицијску обуку, пуковник полиције Душан Максимовић.

У оквиру промоције полицијског школства, посетиоци штанда Универзитета  имали су могућност да чују више о студијским програмима и наставним предметима који се изучавају у оквиру сва три департмана. Департмани Универзитета представљени су кроз презентације руководиоца Департмана криминалистике проф. др Радомира Зекавице, руководиоца Департмана форензичког инжењерства проф. др Николе Милашиновића и руководиоца Департмана Информатике и рачунарства проф. др Бранкице Поповић. Такође, наставници Универзитета проф. др Саша Мијалковић и проф. др Драган Млађан представили су мастер академске студије "Управљање безбедносним ризицима природних катастрофа" и "Национална безбедност".

Велико интересовање посетилаца штанда Универзитета привукли су студенти Департмана форензичког инжењерства, који су свим заинтересованим грађанима пажљиво одговарали на питања и кроз практичне активности их уводили у свет форензике

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени