Учешће Криминалистичко-полицијског универзитета на радионици у Државном дата центру у Крагујевцу посвећеној реализацији пројекта изградње Иновационог дистрикта

У Државном дата центру у Крагујевцу 26. 10. 2022. године је одржана прва радионица посвећена изградњи Иновационог дистрикта у Крагујевцу, којим би се омогућило проширење капацитета Државног дата центра у Крагујевцу, али и његово прерастање у креативан - иновативни центар.

Радионици су присуствовали релевантни представници државног, академског и приватног сектора и овом приликом су дискутовали о будућим плановима и идејама за најбољу намену и употребу Иновационог дистрикта. Испред Криминалистичко-полицијског универзитета, у радионици су учествовали: ректор, проф. др Зоран Ђурђевић, руководилац Департмана информатике и рачунарства проф. др Бранкица Поповић и проф. др Кристијан Кук.

У присуству градоначелника Крагујевца Николе Дашића, помоћника директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Славише Антића и директора Државног дата центра Данила Савића, делегација Универзитета је присутнима представила идеје о активном учешћу Универзитета кроз стручно-саветодавну  и научно-образовну подршку у различитим активностима и процесима подизања капацитета информационе безбедности на државном нивоу.

Као потенцијални будући корисници, у раду радионице су учествовали и представници Универзитета у Крагујевцу, Центра за четврту индустријску револуцију, Средње техничке школе у Крагујевцу, Иницијативе дигитална Србија, као и ИКТ Кластера.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени