Делегација Криминалистичко-полицијског универзитета на међународној конференцији шефова полицијe

Делегација Криминалистичко-полицијског универзитета, коју су чинили руководилац Департмана криминалистике  проф. др Радомир Зекавица и руководилац Департмана форензичког инжењерства проф. др Никола Милашиновић учествовала је на међународној конференцији у организацији Међународног удружења шефова полиције (International Association of Chiefs of Police – IACP) која је била одржана у Даласу, држава Тексас, САД, у периоду од 15. до 18. октобра 2022. године. Учешће у конференцији реализовано је уз помоћ Међународног криминалистичко-истражног програма помоћи у обуци (International Criminal Investigative Training Assistance Program – ICITAP), чији представници, ICITAP аташе у Србији Скот Хетфилд, асистент Програма Јулијана Богдановић и руководилац пројекта „Развој институционалних капацитета“ Маја Миловановић су такође били део делегације Републике Србије.

Наведена конференција је највећи догађај од значаја за повезивање припадника полиција широм света, у циљу унапређења полицијске професије кроз размену искустава, радионице, предавања и изложбу технике и опреме, од значаја за обављање полицијског посла. Више од 12. 000 учесника конференције имало је прилику да унапреди постојеће знање, размени искуства са колегама из иностранства и учествује у заједничком разматрању актуелних безбедносних изазова.

Представници Криминалистичко-полицијског универзитета су учествовали у више радионица и састанака, посебно у организацији Међународног криминалистичко-истражног програма помоћи у обуци, указавши на искуство и праксу у области високог образовања полицијског кадра за потребе Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени