Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета посетили Oперативни центар и Полицијску бригаду Министарства унутрашњих послова

У суботу 22. октобра 2022. године, студенти Криминалистичко-полицијског универзитета, шеф Одсека за менторски рад и безбедност Миланко Кошанин, наставник криминалистичко-полицијских и безбедносних вештина мр Зоран Милановић и референт за менторски рад Драгана Марковић посетили су Оперативни центар и посебну јединицу полиције Полицијску бригаду  Полицијске управе за град Београд Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Посета студената прве године Oсновних академских и струковних студија криминалистике реализована је у складу са тематским садржајем Стручне информативне праксе, као посебног облика наставе.

Полицијску управу за град Београд представио је заменик начелника Дежурне службе, пуковник полиције Младен Остојић, нагласивши да је рад управе организован кроз активности Оперативног центра, Интервентне јединице, Полицијске испоставе за дежурство и Полицијске испоставе за обезбеђење. Послове и начин рада службеника у организационим јединицама ПУ за град Београд  детаљно и практично су представили капетан полиције Бранислава Ракинић, руководилац Интервентних тимова, потпуковник полиције Драгана Стевановић Обрадовић, шеф смене Оперативног центра, потпоручник полиције Бранислав Стојановић, вођа смене Полицијске испоставе за дежурство и Игор Ракић, полицијски службеник у просторијама за задржавање.

Посебну јединицу полиције Полицијску бригаду студентима je представио помоћник команданта, потпуковник полиције Радојко Царан. Послови који су у надлежности јединице су првенствено везани за успостављање нарушеног јавног реда и мира у већем обиму, обезбеђивање јавних скупова и свих спортских манифестација, као и за обезбеђење лица и објеката. Кроз пет радних тачака, студенти су се упознали са механизованом четом,  службеним возилима и опремом и четом полицијских коњаника. Након техничко-тактичког збора опреме и наоружања, водичи службених паса су извели вежбу проналаска опојних супстанци уз помоћ специјално обученог пса.  Захваљујући предусретљивости и пажњи домаћина, студенти су имали прилику и да посете Спомен собу, свечану салу и изложбу Посебне јединице полиције. Додатно, студентима су приказане вежбе напад на лице без заштитне корпе и стројево јахање уз употребу пиротехничких средстава

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени