Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета учествовали у комеморативним свечаностима у Румунији

Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета традиционално су део државне делегације која, у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, обележава важне историјске догађаје у земљи и иностранству.

У складу са Државним програмом обележавања годишњица историјских догађаја, 10 студената Криминалистичко-полицијског универзитета, наставници Мирјана Стојов и Весна Анђелић Николенџић, референт за менторски рад и безбедност Татјана Радовић и командир Иван Средојевић боравили су у Араду, у Румунији, у периоду од 16. до 17. октобра 2022. године.

Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета, заједно са кадетима Војне академије, учествовали су у комеморативној церемонији у оквиру Арадске тврђаве, места на коме је био аусто-угарски логор интернирцима у Првом светском рату, церемонији полагања венаца и одавању почасти страдалим лицима српског порекла, као и у церемонији полагања венаца на гробљу у Темишвару, где су сахрањени југословенски пилоти из априлског рата 1941. године.

По завршетку манифестација организатор се захвалио студентима Универзитета на сарадњи и похвалио њихово ангажовање.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени